Добрев и Василев пеели заедно в ученическия хор. Мария Габриел – сред най-добрите танцьорки в ансамбъл „Чебурашка“

България отблизо
Асен Василев и Делян Добрев са от различни партии, но често пеят рамо до рамо в ученическия хор в Хасковската езикова гимназия, разказва ръководителката Стефка Младенова пред Българското национално радио. Любка Шопова пък, която ръководи танцов състав “Чебурашка” си спомня как едва 3-годишна Мария Габриел била сред най-даровитите танцьорки в Хаджидимово.

“Ако в един хор някой не си е научил партията и пее фалшиво ще бъде пълен провал и трябва да слезе от сцената. Същото трябва да е и в Народното събрание”, разказва Стефка Младенова.

 

22 години Младенова е ръководител на хор “Лира” към езиковата гимназия в Хасково, която са завършили Асен Василев, Делян Добрев и бившия министър на културата Атанас Атанасов.

 

Асен Василев се е интересувал повече от класика. Прекрасно се справял с църковно-славянската музика. Делян Добрев пял всичко заедно с хора.

 

“Госпожа Младенова и много други учители ни учиха как да станем активни граждани, да вярваме, че можем да постигнем неща. Учеха ни как да се борим, да работим в екип. Освен солидната подготовка, чисто академична, получихме и подготовка за живота”, спомня си Асен Василев.

 

Според него в държавата има много хора, които “пеят фалшиво”, защото мислят само за себе си.

 

Мария Габриел също имала творчески заложби. Като ученичка тя била от най-добрите танцьорки в родния си град Хаджидимово, спомня си ръководителката на танцов състав “Чебурашка”, част от който е номинираната за премиер от ГЕРБ Габриел.

 

„Мария грабваше вниманието на публиката и журито със своята пластичност и артистичност. За нея казваха, че се откроява като хубаво цвете в целия букет на концерта. Тя бе перфектна във всяко отношение – общителна, скромна, без претенции за каквото и да било“, разказа Любка Шопова пред националното радио.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *