От последните минути: Президентството обяви: Чакат ни два референдума, българите граждани са по-мъдри от своите управници

България отблизо

„Смяната на модела на управление на една страна е изключително важна тема, която изисква една по-спокойна ситуация с възможност да се проведе истинска кампания „за“ и „против“. … Не е добре, когато референдумите се комбинират с избори.

Съвсем други са движещите мотиви на политическите формации, в друга посока са и желанията, очакванията на хората. 2023 г. ще бъде терен за поне два избора – предсрочни парламентарни и редовните местни.

 

Това заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея „има риск за самото допитване“ в момента, защото са „твърде много нажежени страстите„.

По-рано днес ИТН внесе уведомление в НС да провеждането на референдум относно свикването на Велико Народно събрание и промяна на държавното ни устройство от парламентарна република към президентска.

Скоро „Възраждане“ ще внесе подписка за реферандум срещу приемането на еврото.

Вицепрезидентът коментира актуалната политическа обстановка в страната с думите:

Колкото и внушенията да са в друга посока, българите граждани са по-мъдри от своите управници. Моето наблюдение е, че омразата и конфронтацията не е характеристика на обществото, а е повече в политическите елити, между отделни институции, отколкото сред хората. Това е най-доброто, което можеше да ни се случи„.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *