Потоп ще „отмие“ човечеството: Вижте какво казват пророците за края на света и коя е датата

Свят

Всички пророци имат различни сценарии за края на света. Към тях се появяват още повече интерпретации, които често имат напълно противоположно значение. Идеите за края на света се променят в зависимост от това кой век е съществувал пророкът.

Нострадамус

Според Нострадамус краят на света ще настъпи, когато две събития се слеят. В небето ще се появи необичайно ярка комета и в същия ден ще настъпи смъртта на папата. Той отбеляза, че „великият от Рим ще загине“ и тогава страданието ще падне върху хората. Експерти отбелязват, че той намеква, че всичко ще започне от мястото, където сега се намира Париж. И тогава хората ще срещнат определен мъж, който ще съсипе живота на всички: „Великият принц на мрака ще падне върху планетата, което ще разруши плавния поток на нейния живот.“

Ванга

В предсказанията на Ванга може да си открият доста думи за предстоящия край на света. Първо тя го предсказва през 2010 г., а след това през 2012 г. Тя предрича силни катаклизми за хората, които ще отнемат много животи, но няма да са причината за Апокалипсиса. Първоначално българската ясновидка казва, че на света ще дойде страшна болест. Тогава Слънцето ще „падне“ и човечеството ще претърпи нови изпитания.

Самата Ванга казва, че краят на света ще настъпи „в годината на петте двойки“, но досега историците не могат да се споразумеят коя дата е имала предвид.

Григорий Распутин

Фигурата на приятел на кралското семейство не може да бъде разгадана и до днес. Тя е обвита в мистика и тайни. Някои смятат, че Григорий Распутин е бил любител на магьосничеството и тъмните сили, докато други твърдят, че е продал душата си, за да има способността да предсказва. Според Распутин краят на света трябва да настъпи поради природни бедствия. Първо, ужасна буря ще падне върху Земята, а след това всичко ще бъде погълнато от пламъци, след което малцинство от хора ще оцелеят и ще настъпи „гробна тишина“. Изпитанията обаче няма да свършат дотук и хората ги очаква потоп, след който никой няма да оцелее.

Джуна

Джуна е руска гадателка, която успява да впечатли много хора с пророчествата си. Тя не само предрича бъдещето, но е и лечител. Сред клиентите й е Леонид Брежнев, който й доверява тайни и следва нейните съвети.

Последното си предсказание ясновидката прави няколко дни преди собствената си смърт през 2015 г. В него тя говори за съдбата на Русия и хората, живеещи в тази страна. Джуна казва, че десет години след смъртта й хората ще трябва да се научат да гледат на живота от различен ъгъл. Те ще трябва да променят своите нужди и представа за богатство. Според гледачката, хората ще се фокусират върху духовната, а не върху материалната храна.

„Ще се научат да ядат по-малко, ще купуват по-малко парцали“, грубо изразява мислите си ясновидката.

Тя също така предупреждава, че в периода от 2020 г. до 2025 г. могат да възникнат малки локални конфликти. Те обаче ще бъдат началото за образуването на нови държави и разпадането на други. Тя предупреждава за изпитанията, които могат да сполетят руснаците. Според гадателката това ще бъде тест за сила. Тя посочва още, че хората трябва да се замислят за добрите дела, които са направили в миналото, тъй като „кармата ще застигне всички“. „Ще дойде време, когато сметките ще трябва да се плащат“, предупреждава Джуна.

Б.Р.

Има много теории, но ако краят на света наистина настъпи, ще са виновни хората и само хората, които се помислиха за богове и тръгнаха срещу природата и себе си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *