Още една страна ИЗЛИЗА с ГРЪМ и ТРЯСЪК от еврото! Вижте ТАЙНИТЕ причини Борисов да ни тика към този Ад!

Свят

Основателят на антиелитарната партия „Движение 5 звезди“ Бепе Грило, за пореден път разтърси из основи, така наречения Европейски съюз.

Като лидер на политическа формация, която участва в управлението, той призова за излизане от Еврозоната с референдум.

Италия, заяви Грило, цитиран от news.bg, трябва да има „План Б“ за замяна на еврото с италианската национална валута. Защото икономическите условия в страната може да наложат точно това.

Движението „5 звезди“ управлява заедно с партия „Лигата на Севера“. Но Бепе Грило не участва с никакъв пост в управляващата коалиция. А това му създава още по-голяма популярност сред обикновените италианци. И придава още по-голяма сила на всяко негово изявление.

Коментарът му, че Италия трябва да има „План Б“ за излизане от еврото и връщане на националната валута, бе направен веднага след като новото италианско правителство назначи за управител на обществената италианска телевизия RAI, човек, който е настроен много скептично по отношение членството на страната в Европейския съюз. Трябва да отбележим, че каналите на италианската обществена телевизия се ползват с най-голяма популярност сред хората в страната.

И точно по обществената телевизия, основателят на партия „5 звезди“ заяви, че щом Италия няма никакъв план за непредвидени обстоятелства, хората трябва да гласуват на референдум. За да се види дали мнозинството иска излизане на Италия от Еврозоната и съответно от ЕС.

Припомняме, че другият коалиционен партньор, лидерът на партия „Лигата“ Матео Салвини, само преди два месеца също искаше напускане на Еврозоната и излизане от Евросъюза.

Какво принуждава двамата коалиционни партньори в новото правителство на Италия да са толкова категорични по въпроса за еврото и членството на страната в ЕС?

Ами всичко е много просто. Италия отдавна се намира в перманентна икономическа криза. Която вече започва да се превръща и в дългова криза, понеже страната взе големи заеми, които няма как да връща, ако икономиката не тръгне напред.

Тази криза се изостри от момента, в който Брюксел неразумно въведе многобройни санкции срещу Русия. Загубата на огромния руски пазар се отрази катастрофално на Рим. Многомилиардни загуби инкасира и селското стопанство, и индустрията на Италия.

Нещо повече. Като член на ЕС и на Еврозоната, Италия няма възможност да провежда самостоятелна фискална политика. И да се опита да смекчи ударите на кризата върху своите граждани. В резултат, тежестите на икономическия спад, връхлетяха върху обикновените граждани. И на парламентарните избори преди няколко месеца, те изметоха бившите управляващи. А сега искат да излязат от Еврозоната и ЕС.

Припомняме, че страни като Полша, Унгария, Чехия, Швеция изобщо не искат да влизат в Еврозоната. А страни като Гърция изпаднаха в тежка криза, броени години, след като влязоха в тази „зона“. Просто защото тогава страната губи не само политическия, но и финансовия си суверенитет. И не може да решава нищо за собственото си развитие.

А в случай, че Италия, която е третата икономика в Западна Европа, напусне еврото и Евросъюза, това ще бъде предизвестеният край на ЕС.

Но изглежда, думите на Грило така са разтърсили ЕС, че Брюксел принуди Движението „5 звезди“ частично да се откаже от думите на Грило. Но „чувствителността към този проблем остава“, заяви Луиджи ди Майо, сегашен лидер на Движението, цитиран от blitz.bg.

Защо, обаче в такъв случай Борисов ни тика толкова усърдно към този ад за обикновените хора?

Най-напред защото Вашингтон и Брюксел са хванали Вожда за гушата. Те знаят за тъмното му сикаджийско минало, когато е изпълнявал поръчки на Бай Миле и Маджо, да сплашва и пребива хора. За нелегалното пренасяне и продажба на дрога, цигари, оръжие, горива…Без да говорим за далаверите му като премиер. За КТБ, за „неочакваната“ смърт на шефа на „Леденика“ Мишо Бирата. За градския прокурор на София Кокинов, който бе привикан в жилището на Борисов. За Ваньо Танов, на когото Борисов казваше кой бизнесмен да бъде проверен и кой – не. И много други.

Затова Борисов и да иска не може да служи на България. Той слугува само на Вашингтон и Брюксел. И ревностно изпълнява техните заповеди. Надявайки се на милост. Но няма да я получи, защото янките не знаят що е милост.

Има и още нещо. Герберската шайка, която открадна от България много милиарди, сега иска още един път да ги „изпере“, като ги превърне в евро. Едрите търговци също точат зъби да продължат пладнешкия грабеж от обикновените хора. Защото всички знаем, че ако приемем еврото, цените ще се увеличат, а заплати и пенсии ще намалеят двойно.

А това е добре дошло за днешните олигарси и техните политически покровители. Понеже бедният човек се управлява най-лесно.

Само че, народът няма да прости никога тези престъпления на Борисовата шайка. И тежко им на всички тях, когато избухне народният гняв.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Още една страна ИЗЛИЗА с ГРЪМ и ТРЯСЪК от еврото! Вижте ТАЙНИТЕ причини Борисов да ни тика към този Ад!

  1. Такива са последствията, когато някой си е продал душата на дявола!

  2. Македонски много си неграмотен. Не прави коментари за неща, които не разбираш. Аз съм много против ББ но, не обичам да чета коментари от неграмотен по темата човек очевидно взел пари да пише глупост. България отдавна се е отказала от тези финансови лостове приемайки валутен борд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *