НЕ е ШЕГА: Евросъюзът ОФИЦИАЛНО ни готви зловещо БЪДЕЩЕ! Вижте!

Свят

Страните-членки на ЕС и досега си бяха в Пъкъла. Но Брюксел се мъчеше като грешен дявол, да ги убеди, че се намират в Рая.

Но, когато и най-върлите и заядени членове на западния съюз изреваха в един глас, че това е лъжа, Брюксел реши, за разнообразие, да каже истината. Затова веднага се появи френският президент, който претендира отдавна за титлата „Главен реформатор на ЕС“. И започна да ги реди едни сладки и медени.

Та, вчера в Лисабон, Еманюел Макрон триумфално обяви, цитиран от dnes.dir.bg, че очаква в близко бъдеще, Европа да бъде „изградена“, разбирай разделена, на три кръга. Малко нещо като деветте кръга на Ада, само че във френския вариант са три.

Предвиждам, заяви помпозно реформаторът, който пътем казано, май много прилича на нашите „реформатори“ от „Да/й/ България“, че ще се обособи един първи, широк кръг, който ще обхваща държави, извън 27-те сегашни членове на ЕС. Тази „широка Европа“ ще бъде по-малко интегрирана от ЕС. Но ще държи много на ценностите си. Кои точно ценности, дали на самите държави или на ЕС, Макрон така и не уточни.

Но нейсе. Този „най-широк кръг“ щял може би да включва като членове, или чрез споразумения за интеграция, Русия и Турция. Щото ако ЕС искал мир, трябвало да постигне „стабилност“ с тези две сили.

Вторият кръг щял да бъде сегашния ЕС, без Еврозоната. Той щял да има, продължава вдъхновено Макрон, „силен единен пазар“, „политика на суверенитет“, „търговска политика“ и разбира се „реална свобода на придвижване из териториите на страните в този кръг“.

Третият кръг щял да бъде „сърцето на реактора“, с „обща валута“ и „много интегриран трудов пазар“. Както и с „реално социално сближаване“. Страните, участнички в този трети кръг, по думите на Макрон, щели да са измежду тези, които „изцяло са последвали логиката на еврозоната“. Каквото и да означава това.

Е, разбрахте ли сега, че Брюксел иска да вкара в своя пъкъл всички държави в Европа? Дори и тези, които не искат да влязат в ЕС. Именно затова, напъните на Макрон са смешновати. И обречени на пълен неуспех. Понеже Русия е велика сила. И в никакъв случай няма да се подчинява на някакви брюкселски бюрократи. Това не е ясно, май само на френския президент.

Ала „мечтите Макронови“ имат и един много зловещ оттенък. Този „нов“ ЕС, който официално вече си прилича на Пъкъла, има „сърце на реактора“. Тоест ,страни, които са привилегировани. Които ще командват държавите от „втория кръг, чрез „политиките на суверенитет“ и „търговските политики“.

С други думи, във втория кръг ще са колониите, а в третия –  новите колонизатори. Които ще делят печалбите от ограбването на всички останали държави, само помежду си.

Няма да има субсидии. Няма да има „европейски“ фондове. Няма да има солидарност. Защото има кръгове. И има държави, които са повече държави. От сърцето на ЕС. И други, които са по-малко държави. Недодържави, извън „сърцето на ЕС“. Които подлежат на ограбване.

Всъщност, това е, както казва нашия народ, претоплена манджа. Защото Макрон сега ни поднася приказката за „Европа на две-три скорости, само че в ново одеяние. И много по-страшна. Защото Злият Вълк сега изяжда и бабата, и Червената шапчица и всички останали герои.

Ето това е „бъдещето“, което Брюксел ни готви. Нека, който иска да бъде от новите роби на хитрите западняци да продължава да се натиска в този мрачен и зловещ Евросъюз. Който, между другото унищожи държавата ни. Направи я по-малко от 7 милиона души. И, понеже още мърдаме, иска да ни ликвидира напълно. И окончателно.

Аз не искам да съм в този ЕС-овски пъкъл. Не искам да продавам душата си на дявола. И ще се боря това „европейско бъдеще“ да не се случи в България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “НЕ е ШЕГА: Евросъюзът ОФИЦИАЛНО ни готви зловещо БЪДЕЩЕ! Вижте!

  1. Аз също съм за ….СУВЕРЕНН- НЕЗАВИСИМА България и с Българският лев !!! ДАНО повече българи да чета статиите ВИ Г-н Македонски и да прозре ИСТИНАТА за спасението наБългария !!!

  2. Свободна и Силна България , вън от ЕС и НАТО!!!!
    Ще бъде!
    България ще възкръсне като Феникс от пепелта!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *