Още 50 лева Ковид добавка за пенсионерите, детските градини безплатни ето от кога!

България отблизо

Пенсионерите ще получават COVID добавка от минимум 50 лева след Нова година. Те ще взимат тези пари, докато има извънредна обстановка и ограничителни мерки. 

Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по България он ер. Той обясни, че добавките не са част от пенсията, а временна мярка. С тях изкарахме много пенсионери от бедност, затова ще ги продължим, допълни министърът от БСП.

По думите му след преизчисляването от 25 декември и увеличаване на минималната пенсия на 370 лева, хората няма да получават по-малко от 420 лева.

Министър Гьоков, който вчера обяви, че безплатни детски градини няма да има от януари, днес заяви, че мярката за безплатни детски градини и ясли може да влезе в сила още от 1 януари.

Във връзка с втората година от майчинството Гьоков обясни: „Преди последното увеличение беше 380 лева, а сега обезщетяването трябва да осигурява доходи, съизмерими с това, върху което са се осигурявали. В момента е равна на минималната работна заплата – 650 лева. Нашият стремеж е възнаграждението за всяка година от майчинството да бъде равно или от порядъка на минималната работна заплата“, каза още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *