Пак ни зомбират: Юрист опитва да отклони гнева на народа от Петков и да го насочи срещу президента Радев!

България отблизо

Мразя да се оказвам прав по такива въпроси, но това, което казах преди три дни, участникът в управляващата коалиция Станислав Трифонов го каза днес: Премиерът Кирил Петков готви национално предателство по темата с поканата за членството на Република Северна Македония в ЕС, като се готви да оттегли българското вето, независимо от това дали властите в Скопие са се отказали от посегателствата върху българския език и история и са прекратили терора над македонските граждани със запазено българско национално самосъзнание“.

Това твърди в пост във фейсбук юристът и доктор по конституционно право Любомир Талев, който е работил при президента Румен Радев.

„Няма по какъв друг начин да изтълкуваме думите на Трифонов за договаряне на тъмно и търгуване с българския език и история“, допълва Любомир Талев.

Ето какво още написа той в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Разбира се, това не превръща Трифонов автоматично в добрия герой в този сюжет. Фактът, че реши да изрази тази позиция и да разклати и без това тресящата се коалиция точно сега, е в очивидна услуга на и най-вероятно съгласувано с президентството.

Да си спомним как партията на Трифонов беше в пол позишън да състави кабинет и в 45-то, и в 46-то Народно събрание. Но отказа да го направи, гарантирайки по този начин, че изборите за преизбирането на Румен Радев ще бъдат произведени от служебно правителство, назначено от… Румен Радев.

Както и че след вторите поред предсрочни избори, властта ще бъде поета от новоизградения субект ПП, който тогава се ползваше с благословията и подкрепата на държавния глава.

Днес, когато отношенията между „Дондуков“ 1 и 2 видимо са обтегнати до крайност, а край тъчлинията загрява нов политически играч, минаващ за креатура на президентството – Стефан Янев, очевидно е време харвардите да бъдат наказани за опитите си да се емананцирират от политическия си създател и ролята на човека, предизвикващ предсрочните избори, по добре отработената схема отново е поверена на Трифонов.

А на нас остава да се дивим на политическия и човешкия морал на всички участници в настоящото управление“.

Към този „анализ“ остава само да добавим, че Слави никога не е бил в сътрудничество с президента Радев. Точно обратното. Слави и компания се оказаха напълно неподготвени да управляват България. Затова не им оставаше друго освен да протакат и да предизвикват предсрочни „избори до дупка“ като се надяваха някой друг да ги замени в управлението, а те да заемат удобната си поза на критикари на всяко управление.

Точно същото прави компанията от шоумени и сега. Те виждат, че дните на Кабинета „Петков“ са преброени и отново опитват да заемат героична поза с цел да изкрънкат някой и друг глас на следващите избори, за да останат в управлението. За тях това е въпрос на оцеляване, понеже иначе няма кой да финансира новата телевизия на Слави.

И тук се намесва този юрист, който пък опитва да пренасочи народния гняв, който се трупа срещу управлението на Кирил Петков към президента Радев. Не за друго, а защото стана ясно, че Радев отказва да играе по свирката на западните ментори и против националните интереси на България както за Македония, така и за Украйна.

Това е истината за неочакваната намеса на юриста, който „разкрива“, че Слави едва ли не се отчита на президента, а Радев едва ли не го направлява. Нещо повече. Натискът върху президента Радев идва освен от вътре чрез този юрист, и от вън, от американското посолство. Вчера той се срещна с Херо Мустафа вероятно, за да го натиснат да промени позицията си за Македония и Украйна.

Засега няма индикации, че президента се е огънал. И точно затова дойде и „атаката“ от този юрист. А всъщност, президентът си има стабилен и най-висок рейтинг от всички политици. Не му трябва Слави или външните сили. Това е нужно само на онези, които искат да сринат доверието на хората към Румен Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *