Пеевски и Петков искат да спират „Балкански поток“ и „Лукойл“

България отблизо

Ще подкрепим комисия за „Балкански поток“. Дори сме разговаряли с колегите, включваме и „Лукойл“.

Имам уверение от господин Петков, че те ще подкрепят комисия за „Лукойл“. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

„Нека да се видим, всичко да се разследва, всичко да стане ясно.

Дължим на хората истината по всеки един проект „, заяви той.

Експерти твърдят, че така нареченото „разследване“ на евентуална парламентарна комисия за дейността на „Балкански поток“ и „Лукойл“ ще доведе до ограничаване на дейността им и дори пълно спиране под предлог, че има далавери и българските граждани губят. Истината обаче, е точно обратната. И двете предприятия са много печеливши и са от стратегическо значение за нашата икономика. Ето защо Пеевски и Петков в изпълнение на чужди разпореждания се чудят как да ликвидират тези наши предприятия, които си работят и не само носят печалба, но и стабилизират обстановката с горивата в България.

Представяте ли си какво ще стане, ако изведнъж цените на бензин, дизел и природен газ скочат до тавана? Икономиката, или по-точно каквото е останало от нея, ще се срине, правителството ще взема заеми от чужди банки, държавният дълг ще скочи до небесата и ще започнат да ни карат да намаляваме заплати и пенсии, защото държавата няма да има пари за изплащане само на лихвите по заемите.

Ще е много по-лошо отколкото в Гърция.

Но на Пеевски и Петков не им пука за този сценарий, към който се опитват да ни тласнат. Вместо това Пеевски се загрижил за изборите. „Дайте да дойдат изборите. Да минат, да видим какво доверие ще ни дадат хората и след това ще говорим за формули, казва той.

Много е рано за това! Не е сериозно да водим този разговор отсега.

Нека да видим кой, какво доверие ще има и тогава ще говорим тези, които сме отговорни към България“, допълни Пеевски относно предстоящите извънредни парламентарни избори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *