Петков заинатено: Няма да предложим кабинет, ако върнат хартиената бюлетина

България отблизо
Докато в пленарна зала депутатите продължават обсъждането на промените в Изборния кодекс, в кулоарите съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че няма да предлагат кабинет на малцинството с втория мандат, ако бъде прието връщането на хартиената бюлетина.

„Няма как да предложим нещо, като първата гаранция я хвърлят в боклука като невалидна бюлетина”, заяви Петков.

Той бе категоричен: „няма как парламент, който подкрепя хартиената бюлетина, след това да подкрепи правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

По думите му депутатите от „Продължаваме промяната“ ще продължат дебатите днес „до колкото трябва и ще се борят за всяка точка от Изборния кодекс“.

Според бившия премиер голямата кражба е с хартиената бюлетина.

В същото време Петко Симеонов попита:

Така, както се изпусна за кодовете, Кирчо може да се разприказва и за начина, по който беше спуснат в политиката и КОЙ именно стои зад него. Това коментира в социалната мрежа Петко Симеонов за бившия премиер Кирил Петков и разразилия се преди дни скандал с кодовете на машините за гласуване.

Припомням, че само преди дни се развихри скандал между Георги Свиленски от БСП и Кирил Петков. От БСП твърдят, че бившия премиер изтърсил предложението за кодовете пред цялата група на левицата, като поставил ултиматум, ако БСП изтеглят законопроекта за хартиената бюлетина, той ще им даде кодовете за машините.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *