И немски журналист изпита на гърба си украинската „любов“!

България отблизо

Един от най-известните журналисти на германския вестник Bild, Юлиан Рьопке, който е известен с антируските си позиции, неочаквано призова за разследване на разстрела на руски военнопленници  от украинските войници в Донбас, пише  strana.today.

 

„Украински войници са застреляли много руски военнопленници. Инцидентът със сигурност трябва да бъде разследван в съответствие със закона“, написа журналистът на страницата си в Twitter, която изобилства от снимки с украинското знаме и публикации в подкрепа на Украйна.

Това обаче разгневи доскорошните му почитатели в социалните мрежи, които го засипаха с обидни съобщения. Украинският военнослужещ Володимир Демченко го нарече „руска свиня“.

Рьопке отговори следното:

„Значи призивът за украинско конституционно разследване на разстрела на десет руски военнопленници след внезапен враждебен инцидент ви прави „руска свиня“… Може би това не е най-добрият начин да спечелите сърцата и умовете на хората от другите народи, от което Украйна се нуждае сега повече от всякога?“.

„Рискувах живота си за Украйна, много преди повечето от днешните гръмогласни поддръжници, които сега ме наричат „руски пропагандатор“, да открият страната на картата. Надявам се, че украинското правителство разбира това много по-добре от агресивните тролове“, добави още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *