Петков нападна яко Радев и Борисов в Брюксел и ги нарече страхливци! Свалили го, защото…

България отблизо

Който каквото иска от мен – аз ще държа тази позиция и ще покажа, че всичките тези мантри са слабост за натиск и предателство. Аз харесвам френското предложение, конституцията ще се промени, дискриминацията и словото на омразата ще се регулират и въпреки всичко, когато дадоха своята дума, че само парламента ще даде отговора на този въпрос, ще си спазя думата. Независимо какво ще се случи днес. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков преди среща на лидерите на ЕС за Западните Балкани.

„Това, което се надявам, е че в близките дни народното събрание ще вземе решение по този въпрос. Вярвам, че имаме исторически момент, който можем да запазим всичко, за което сме мечтали и да защитим българския интерес за много време“, допълни лидерът на ПП.

 

„Темата за Северна Македония беше мъглата, която се спускаше, за да се разклати правителството и да дадем милиарди. Когато не дадохме БНБ, Северна Македония стана тема. Не можеш да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и да провалиш комисията. Да отидат на комисия и да направят кворум. Не мога да повярвам, че не правят кворум втори ден. Нали бяха стабилни? Те не искат да направят кворум, защото ги е страх и не могат да изберат дори председател на НС. Ако имат истинска позиция, днес комисията да заседава, а после да има отворена дискусия“, каза видимо ядосан сваленият премиер.

 

„До преди две седмици всички викаха: „О, премиерът ще вземе сам решение“. А след това казаха, че премиера трябва сам да вземе решение. Вие сте страхливци. Аз ще кажа на партньорите, че докато парламента не вземе решение, няма да дам позиция. Тази двойнственост е типична за г-н Борисов. В първия момент, когато зависеше нищо от него, го видяхме пак. Ако е държавник, да се отиде днес на комисия, да се насрочи един отворен дебат“, каза Петков.

„Президентът, не може по две седмици КСНС да не се свиква, да се крием по различни места и да защитаваме опозицията, да не я защитаваме. Викаш КСНС, викаш всички партии, сядаме и обсъждаме“, допълни премиерът. Той обаче не обясни защо се инати и все още френското предложение не е разгледано в правителството, защо то не взело решение и не го е внесло по конституционния ред в парламента за обсъждане.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *