Петков: Направихме всичко възможно да помогнем на Украйна и да санкционираме Русия. Ще направим и още!

България отблизо

Toва, че и аз, и министърът на земеделието сме тук трябва да говори достатъчно, че сме заинтересовани и няма да оставим земеделските стопани. Това коментира премиерът Кирил Петков от Садово.

„Това, което трябва да кажем на земеделските стопани е, че вкарваме безпрецедентен нов бюджет. Обещаваме пълна прозрачност при получаване на средствата. Вече не трябва да познаваш някой, за да си ги получиш. Всички земеделци ще са равни пред държавата.“, категоричен е той.

 

Премиерът коментира и искането на украинския посланик Виталий Москаленко за изпращане оръжия на Украйна. „За оръжието за Украйна вече я водихме тази дискусия, имаме решение на НС, ще го спазваме. Първите техники за ремонт идват. Не смятам, че трябва тази тема да я отваряме на всеки 2 седмици. Това, което направихме за Украйна на ниво бежанци, за средствата, за ремонта на техники, където другаде не могат да се отремонтират, че всички мерки сме подкрепили от санкциите към Русия. Смятам, че направихме достатъчно и ще продължим да подкрепяме Украйна“, каза Петков

Той коментира и информацията, че френският президент Емануел Макрон ще бъде посредник в конфликта между България и Северна Македония.

„Не става въпрос за политически натиск, трябва да е ясно, че нищо няма да направим под натиск. Това, което се опитваме да направим е, българските желания да се гарантират през ЕС процес. Това ще го оставя и на външно министерство. Трябва да видим дали българската позиция може да се гарантира през европейския механизъм“, каза още той.

„На 23 юни ще дойде вторият танк с гориво.“, съобщиха от делегацията на премиера.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *