Петков разочарован от Нинова, ще подкрепи ГЕРБ, но…

България отблизо

Всеки може да говори принципно, въпросът е какви решения се взимат. Ако същата тази координирана група от петък реши да подкрепи хартиената бюлетина, това ще е безпринципност.

Ако има поредица от такива решения, ние няма как да правим нещо заедно. Ако обаче решат, че са готови да подкрепят политики, които не са в тяхно предимство, а на България, вратата е отворена, заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната”  Кирил Петков, отговаряйки на въпрос БСП бъдещ или бивш коалиционен партньор са.

 

Той добави, че не се е чувал с Корнелия Нинова след гласуването на номинацията на Вежди Рашидов.

„Тези компромиси с оправдания за национална отговорност са ни довели до тук”, каза още Петков.

Петков изрази надежда да работи отново с БСП. „Не затваряме вратата за никого”, подчерта той.

„В последните 7-8 месеца те направиха няколко много добри стъпки. Ако искат да запазят тази си посока, трябва да имат последователна политика в посока промяна”, каза още Петков.

„Има 3 големи риска пред България. Да се върнем към хартиената бюлетина. Националистически партии като „Възраждане” да получат тласък за референдуми като за членството ни в ЕС. Третият риск е президентската република.

Ако сега имахме президентска република, щяхме да имаме човек като Борисов да ни управлява за 4 години. Такава концентрация на власт и излизане от парламентарната република е огромен риск за България”, заяви Петков.

По повод новото предложение на ГЕРБ  за втора контактна група с участието на президента, Петков заяви, че ПП ще участва в разговори с всички политически сили на база на 16-те си политики, но няма да участва  в разговори за безпринципни коалиции.

„Ако ГЕРБ направят кабинет, за 16-те политики, които ги заявихме, ще гласуваме „за”, за всякакъв риск ще гласуваме против. Ние сме много предвидими”, подчерта той.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *