Петър Москов изригна срещу протестърите! Вижте грозните обвинения само тук!

България отблизо

„Всеки протест у нас е политически!“ – заяви днес в ефир Петър Москов.

Дори три баби да излязат и да се бунтуват срещу разклатените плочки на тротоара пред входа, те всъщност искат свалянето на кмета, който е избран от хората.

Когато разни пациентски организации скочат върху забраната за внос на някое лекарство, те протестират срещу министъра и правителството.

По време на протестите пред някое училище за насилие на учители върху ученици, или обратното, на пръв поглед се иска оставката на директора, на заедно с него се цели и министерството.

Всичко е политика у нас. А фактът, че  зад протестите се вижда  желание кабинетът да си отиде и да дойдат други управляващи, по-честни и по-добри  е нормално донякъде, обаче винаги се вижда дългата ръка на партиите, които яхат едно или друго народно недоволство,  смята Москов.

По думите му във всеки бунт по който и да било повод, както и в случая с Пирин от едната страна стоят в сянка  „едни хора от посткомунистическата олигархия, които не знаят, или не искат да знаят, не им е удобно за проумеят какво означава устойчиво развитие и етичен капитализъм  /?!/.  От другата страна пък стоят определени хора,  които пък желаят промяната на статуквото в момента, на развитието напред и в техните искания прозира пропагандата на  социализъма“ – каза тежката си дума бившият здравен министър.

Не знаем откъде непрекъснато изкопават стари и недолюбвани муцуни, които ни дават акъл от екрана.

Какво означава устойчиво развитие на етичен капитализъм, когато у нас политическият строй е вълчо ограбване на бедните, никакви права, ограничаване от всичко, налагане на грозни и непосилни правила, кражби като за последно и корупция?

Самият доктор Москов е жив пример с далаверата с турските ваксини, от която бяха застрашени хиляди деца и която удобно беше заметена под черджето заедно с останалите гейтове на самозабравилата се върхушка. Опитите му да закрие болници, лобирането за частни за сметка на държавните. Това „етичен капитализъм“ ли е, или безпрецедентно и безогледно  ограбване на малкото права, които имат обикновените хора и принуждаването им да плащат за всичко, които по Конституция е уж безплатно и да умират в лишения, нелекувани, забравени от Бога и държавата.

А сега фино ни се внушава, че не бива да протестираме. Защото автоматично се оказваме в една от двете групи – или не желаем така наречения етичен капитализъм, който въобще го няма, или пък се оказваме привърженици на социализма!

А, де!

Вие, господин Москов, от кои сте? От „етичната мафия“, или от поръчковите плямпала по телевизията? От промивачите на мозъци, или сам не знаете какви ги приказвате?

Не се ли сещате, че българите протестират, защото не живеят добре и нещата в държавата вървят от зле към по-зле?

Че искат адекватна здравна помощ, адекватни пенсии и заплати и нормален живот?

И че ако някои желаят и правителството да си отиде, то е защото това правителство работи срещу обикновения човек.

Не искат социализъм, не искат да превземат властта, не искат постове, а просто до живеят достойно, а не като роби в обствената си страна.

Останалото, което твърдите, просто е цинизъм!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Петър Москов изригна срещу протестърите! Вижте грозните обвинения само тук!

  1. Хората искат справедливост,законност,равноправие,работа,здравеопазване,образование,спокойствие.Ако това се нарича социализъм-да теискат социализъм.А етическият капитализъм-товачудо откъде го измъкна бе Москов?Капитализъм-това е господство на капитала,на богатия над бедния,на капиталиста над пролетария.Но пролетарият лесно може да стане капиталист като отреже главата му и му отнеме собствеността.Но това не променя общ.строй,защото новият капиталист-бивш пролетарий,ще стане същият Вълк и Експлоататор.Трябвадасе променят законите-и тогаз!Ако под етичен капиталист разбираш капиталист,който прави пожертвования и благотворителност-това не е достатъчно.

  2. Тоя кога ще си плати милионите за пръстов отпечатък…Да си плати и носи в къщи!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *