Плевнелиев скочи остро на Радев: Той и аватарите му мачкат с юмрук демокрацията в България!

България отблизо

„Толкова мъчно се родиха тези промени в Конституцията, толкова бяха желани. Толкова много битки, високо вдигнати юмруци, противопоставяне.

Като че ли наученият урок ни води до тях“, това коментира Росен Плевнелиев, президент на България (22 януари 2012 – 22 януари 2017).

Той счита, че те са устойчиви и в правилната посока.

По повод случващото се в НС и сцените, които бяха провокирани основно от депутатите на „Възраждане“, както и критиката на Румен Радев, че това правителство не трябва да променя Конституцията, Плевнелиев заяви, че има „много пропаганда и малко смисъл“ в действията както на президента, така и на „неговите аватари“ в парламента.

Плевнелиев визира представителите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН).

„Нека да не забравяме как те се кълнат във вечна вярност на прословутия президент, който се бори за абсолютната власт и не се спира пред нищо. С високо вдигнат юмрук той обслужи една определена част от обществото и погази другата“, коментира Плевнелиев, допълвайки и че към днешна дата Румен Радев нарушава Конституцията.

Според него две много големи теми са довели до тези промениЕдната от тях е главният прокурор и неговата абсолютна власт.

„Трябваше да се намери демократичен начин главният прокурор да стане отчетен, а не просто човек с абсолютна власт“, коментира Плевнелиев.

Втората голяма тема за него е служебното правителство.

„Как е възможно един президент да връчи мандат – в случая на акад. Денков, и да му каже: „Вие не трябва да правите правителство“. Това е висш акт не само на неразбиране на Конституцията, но и взривяване на нейните устои“, на мнение е Росен Плевнелиев.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев скочи остро на Радев: Той и аватарите му мачкат с юмрук демокрацията в България!

  1. Ненормалнико и за ирландска пастирка не те бива Защото си много тъп и ще изгубиш стадото ТИ СИ ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ РИ ПОКАЗВАШ КОЛКО СА УМНИ ОТКЪСАНИТЕ евроатлантици ВСЕ СЪМ ВИЖДСЛ ИНДИВИД БЕЗМОЗЪЧЕН НО ТИ НАДМИВАШ ВСИЧКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *