Плевнелиев с култово разкритие: Заради БСП и Радев сега България не получи пари от ЕС за борба с коронавируса!

България отблизо
БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари от ЕС. Заради тях ние не сме в Еврозоната и механизма. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

„Ако сега бяхме в чакалнята, България щеше да получи голяма финансова помощ. Сега ще се оправяме сами. Икономиката ни няма бързо да се възстанови. Известно време ще постоим на дъното. Най-малко три месеца ще са нужни за социална изолация, а в цялата си фаза тази криза ще трае още две години“, каза още той.

Явно паметта на Плевнелиев е започнала да го предава и подвежда. В чакалнята не влязохме не заради президента и БСП, а заради реформите в банковия сектор и съдебната система. ЕК не ни прие, Холандия беше против и ни отложиха уж за юни. А всъщност изобщо не ни искат. И да влезем, ще си останем на резервната скамейка.

 

„Мерките в България са разумни, работещи и коректни. Има държави с по-тежки мерки, защото изпуснаха положението. Има държави, в които магазините са празни, а здравните системи са в колапс. България не е в тази ситуация – затова трябва да благодарим на Кризисния щаб и на правителството“, разкри бившият президент.

 

„Намираме се в здравна, но и икономическа криза, която задминава тази от 2009 г. Възстановяването на икономиките ще стане поне за 2-3 години“, коментира Плевнелив.

„Президентът води малките си битчици за власт, а трябваше да е част от решението. От първата му реч досега имаше само констатации, но не и решения и предложения. Президентът се заиграва със страховете на хората. Популистите завладяха ЕС – от Болсонаро до Радев“, разкри бившият президент. Без да се сети за дребната подробност, че Бразилия не е в ЕС.

 

„По-подходяща от схемата 60/40 е 60/70 на фона на 30% повече разходи. Изкуствен и естествен имунитет означават поне още година и половина да стоим в социална изолация, което е невъзможно, затова ще тръгнем към третия изход от ситуацията, и това е промяна в социално-икономическия модел. Тези 500 млн. лв., които отпуска правителството, не е много ясно как ще се изразходват“, допълни Плевнелиев.

Б.Р.

Можем да коментираме колко лъжи има само в това изказване на експрезидента, но има ли смисъл?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *