Политици, продажни! Не се заигравайте с етническия мир! Превърнахте България в буре с барут!

България отблизо

Протеста вчера го организирах лично аз като гражданин и зад него не стоят организации или политически партии”, коментира в „Тази сутрин” ромската активистка адвокат Лиляна Ковачева.

Според нея  Красимир Каракачанов трябва поне да се извини за думите си, а ако не го направи,  да подаде оставка. „Когато обидиш някого, трябва да му се извиниш. Той трябва да подаде оставка, защото подстрекава етническо напрежение и нарушава законите на България”, заяви Лиляна Ковачева.

 

„За мен има значение, че Каракачанов ни нарече нагли. Той хвърля обвинения срещу цялата общност и подадохме жалба заради това. Законите са нарушават на най-високо ниво от политиците”, каза още тя. Според Лиляна Ковачева вицепремиерът подстрекава и размахва етническа карта в ситуация на предизборна кампания.

 

В отговор зам.-председателя на ВМРО доц. Милен Михов обясни, че България е „обрасла от неправителствени организации”, които изпълняват политически и по-често лично корпоративни интереси и работят не в полза на обществото, а за частни интереси.

„Очевидно е, че Комисията за защита от дискриминацията има връзки с неправителствени организации, които сякаш са скачени съдове и оправдават своето съществуване”, заяви Михов.

Истината обаче е с малко по-различен нюанс.

Как сама жена е организирала този добре планиран протест, е едната страна на медала. Вярно е за неправителствените организации и финансирането им от чужбина и местни партии и олигарси. Само че сега ли се сетихте, господа патриоти?

Може би всичко започна след категоричното  социологическо проучване, че след евроизборите в ЕП ще влязат само три партии. ГЕРБ, БСП и ДПС. А ОП дори заедно падат под необходимия процент. Пък те ще се явят на изборите в разсипан строй.

Каракачанов усети, че губи почва под краката и във властта  и внезапно засвири на най-чувствителната струна на обществото – ромската престъпност.

Само че се оказа „Късно е, либе, за китка, късно е и за свирки и музика“

Години наред властта се правеше на сляпа и глуха за ромските престъпления, ромските организации, за гетата, незаконните постройки, кражбите на ток и вода, живота с нашите данъци и прочие и прочие.

Ухажваха се от всички партии на прехода, превърнаха се в платен електорат.

В същото време същите тези политици позволиха на по-умните роми да се организират, да направят свои НПО-та, комитети, да се подсигурят отвсякъде юридически и изведнъж да ни докажат, че не са стадо, а сериозна сила. Не само по брой, но и по влияние в страната.

Вчера ни го показаха. Мирен протест, но добре организиран, даже униформи им бяха купили. Успяха да отвърнат на удара за няколко дни само.

И да ни докажат, че искат и да управляват.

Огромната българска съпротива се изля само в социалните мрежи.

Засега.

Господа политици, видяхте докъде се стигна. И вероятно знаете, че сте седнали върху буре с барут. Само че защо залагате сигурността на целия български народ в амбициите си да останете на власт? Защо оставихте да бъде напълнено бурето и да му се сложи даже и фитил?   С дългогодишно мълчание и заигравка с ромските босове и организации.

Сега единственият изход е оставка и нови избори.

И нов парламент, който ще приеме закони и ще ги изпълнява.

Закони, еднакви за всички.

Иначе бурето ще избухне.

И България никога няма да бъде същата!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *