Политически експерт прогнозира изненадваща коалиция след изборите! Няма да повярвате!

България отблизо

Тази седмица част от партиите обявиха водачите си на листи. Изненадите са най-вече в гражданските квоти. Ще донесе ли това до търсения ефект на проветряване на депутатските листи?

„Не вярвам, че гражданските квоти ще допринесат нещо значително за резултата на партиите, които ги привличат“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова телевизия Нидал Алгафари, експерт по политически кампании.

„На тези избори ще се гласува за Бойко Борисов, Слави Трифонов, Ахмед Доган и Корнелия Нинова, а дали БСП ще бъде втора политическа сила зависи от активността, много гласове ще се прелеят към партията на Трифонов“, убеден е той.

Алгафари допълни, че при социалистите е имало твърде много кавги, напуснали са значими фигури и поради тази причина при мобилизация на негативния вот гласове ще отидат при Слави Трифонов и БСП може да изпадне от второто място, а пасивността на водещия ще му струва по-ниския резултат.

Според експертът наименованието на партията на Мая Манолова е било много неудачно и повече отблъсква, отколкото да привлича избирателите.

Относно следизборните коалиции Алгафари смята, че може да се предложи вариант, в името на сигурността в условията на пандемия, широка коалиция от хората на ГЕРБ, „Има такъв народ и ДПС.

Tagged

1 thought on “Политически експерт прогнозира изненадваща коалиция след изборите! Няма да повярвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *