Политолог: Главната опозиция на властта не е в парламента, а в президентството!

България отблизо
Основната опозиция на управляващите не е в парламента, а се вижда в лицето на президента. Това коментира политологът Цветанка Андреева в първия ден от последната сесия на настоящото Народно събрание.

„Даваме си сметка, че сякаш традиционната политика стана скучна. Реалният живот се изнесе в Covid зоната. В този контекст и Народното събрание стана скучна зона.
Парламентът изживя целия си мандат в условия на обреченост, но управленското мнозинство остана относително стабилно. Но сякаш този парламент не успя да създаде големите стратегически мнозинства за нужните реформи. Опозицията се изнесе като център извън Народното събрание“, каза още тя пред БНР.

 

Според Андреева БСП не можа да начертае опорни точки и не успя да излезе от клишето.

 

„Не можеш да бориш властта с нощни шкафчета, с нива на язовири, с природни бедствия. БСП слабо тръгва към избори. Така не се печелят избори и не се управлява… Речта на ДПС лидера беше доста прецизна – политически съдържателна, с определени управленски акценти, със силна критика към ГЕРБ, посочи политологът.

По думите й управляващите виждат основния си враг в коронавируса.

 

„Президентът направи институционална и управленска грешка, излизайки и емоционално съобщавайки датата за изборите, без да има указ. Започна после да отстъпва и да прави консултации“, изтъкна Андреева.

 

По думите ѝ политиката е вече много повече шоу, отколкото реални институционални решения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *