Политолог разкри защо ГЕРБ все още остават на власт!

България отблизо

Може да се твърди, че прокуратурата се превръща в значим обществен играч, най-малкото се забелязват някои иновации от нейна страна.

Прокуратурата в момента в лицето на Иван Гешев, отговаря на очакванията на хората за справедливост, а обществото беше огладняло за подобни скандали и акции.

Това сподели политологът Любомир Стефанов.

По думите му, новите политически играчи по всяка вероятност ще следват стъпките на прокуратурата и също ще обявят, че ще се борят за справедливост.

Те все още са политически кандидати. За да станат политически играчи, трябва да изградят силни областни структури, отбеляза Стефанов. Българският гласоподавател вече натрупа опит и не слуша само гръмките обещания, но гледа кое и как се изпълнява.

ГЕРБ продължава да е толкова популярна партия у нас, която остава във властта, защото макар и да допуска грешки, тя си признава за тях и хората са склонни да им опрощават грешките. В крайна сметка само тези, които не са живи или които не работят, не допускат грешки, коментира политологът, цитиран от blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че прокуратурата никога не е била значим играч в политиката и никога няма да бъде. По простата причина, че прокурорите, в уж независимата съдебна власт, се назначават от политиците. И няма как прокурорите да вършат нещо различно от онова, което властимащите им казват. Това се доказа и от малката сценка, която се разигра вчера, при която Гешев повика Борисов на разпит.

Приказките, че прокуратурата отговаряла на стремежите на обществото към справедливост и възмездие също не отговарят на истината. Защото прокуратурата притиска само конкурентите на сегашната власт, но не и корупцията по върховете на властимащите. Така че справедливост няма и не може да бъде въздадена от прокуратурата, която винаги е била зависима от своите босове-политици.

А що се отнася до внушенията, че ГЕРБ била най-популярната партия, това може да предизвика смях у хората, ако имаха с какво да нахранят семействата си. Истината е, че ГЕРБ бе популярна само в първите една – две години от първия си мандат. Оттогава насам се задържа на власт с политическо инженерство и подкрепата на западните „партньори“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *