Политолози тържествуват: Гешев бил натрил носа на Нинова и й смачкал престижа! Истината обаче е друга. Вижте я!

България отблизо
Силен удар срещу престижа на Корнелия Нинова беше отказът на главния прокурор Иван Гешев да се срещне с лидера на БСП. Очаквам адекватна работа от страна на прокуратурата по въпроса с водната криза в Перник.

Това каза пред  БНТ политологът Стойчо Стойчев, който заедно със  социологът Кънчо Стойчев коментираха ситуацията в Перник и политическите реакции по нея.

 

БСП искат да демонстрират активност и да яхнат вълната на общественото недоволство, посочи пък Кънчо Стойчев. Той изрази очакване, че  исканият вот на недоверие няма да бъде подкрепен.

 

По думите на Стойчо Стойчев вотът на недоверие е полезен, но този инструмент през последните години не се използва много разумно. Опозицията го използва твърде често и той губи смисъл.

 

Той посочи, че  в момента Перник освен че страда, има шанс да си оправи водния сектор за десетилетия напред. Кметът на Перник демонстрира добър диалог с премиера Бойко Борисов, заяви Стойчев и допълни, че стотици милиони ще бъдат насочени към решаването на проблема в града.

Истината обаче е друга. И двамата не я споменаха.

Нинова успя да покаже истинското лице на главния прокурор.

След като имаха среща и тя беше обявена в медиите, отказът му да приеме червената лидерка веднага разкри на кого служи той. Ако изобщо някой е имал някакви съмнения.

Работата му е не да мачка авторитети, а да служи на закона. А Нинова му носеше документи за злоупотреби с отпуснатите преди две години пари за ремонта на язовир „Студена“ и изчезването им. И той беше длъжен да я приеме и да прегледа документите!

Социологът Стойчо Стойчев, който видимо служи на ГЕРБ, би трябвало да коментира това, а не кой на кого свалил авторитета.

Колкото до вота на недоверие, разбира се, че няма да мине.

Борисов си е купил всички партии в парламента, а по-непокорните депутати ги държи с нещо, той си знае с какво.

Ако живеехме в нормална държава и имахме депутати, които бранят интересите на народа, а не собствените си, този вот щеше да мине!

И Борисов да си отиде!

 

Tagged

1 thought on “Политолози тържествуват: Гешев бил натрил носа на Нинова и й смачкал престижа! Истината обаче е друга. Вижте я!

  1. Този Стойчо онанира всяка сутрин. Да блъска и вечер, за да се успокои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *