Поредно безумие! Кой разреши с наши пари да се охранява терасата на Пламен Георгиев?

България отблизо

Пламен Георгиев, бивш председател на КНКОНПИ, разкри в интервю за „Събуди се“ по Нова телевизия, че вече над 5 месеца ходи с охрана от НСО.

Заплахите, разкри той, са анонимни и са от времето преди избухването на скандала с апартамента му.

Георгиев отрече категорично, именно те да са причина той да подаде оставка.

Бившият шеф на КНКОНПИ коментира проверките, които са му били направени от НАП. „Всеки един ден са анализирани в рамките на 6 години“, обясни той.

На въпрос защо е подал оставка в последния работен ден на Народното събрание, Пламен Георгиев разкри, че е чакал да излезе акта на НАП, защото е искал да бъде чист. Иначе, сподели той, преди това още е решил да го направи, след обсъждане на темата със семейството му.

„Първата причина да подам оставка беше семейството ми. То беше подложено 4 месеца на уникален тормоз. Детето ми не можеше да излезе, защото пред вратата стояха репортери, дронове ни снимаха“, разказа Пламен Георгиев.

„Лъжи сутрин, обед и вечер се говориха по мой адрес. Една от тях е, че съм купил евтино апартамента. Това не е вярно – по 1000 евро на квадрат съм платил. Близо 300 000 лв. съм дал, защото имах уговорка със собственика да поема разходите по прехвърлянето му. Сега имам кредит“, каза той.

Относно терасата, Георгиев обясни, че още през 2005 година сградата е проектирана така, че да не може да има друг жител от блока достъп до нея.

На въпрос редно ли е било да си купи имот във времето, когато е бил на висок пост, Пламен Георгиев обясни, че тогава е имал нужда, защото през 2017 година се е родил малкият му син, а вече е имал тийнейджър на 17 години.

Бившият шеф на КПКОНПИ сподели още, че не мисли, че е сбъркал морално с нещо, а само с комуникацията си с медиите.

Извинете, но кой е Пламен Георгиев, та трябва да го охранява НСО?

Това НСО за сигурността на държавата ли работи, или за всеки, който го поиска?

Че то по тази логика всеки във властта може да каже заплашват ме анонимно и да си осигури безплатни пазванти, които да вардят дома му, децата му , жена му и цялото имане?

Кой е подписал заповедта за охраната?

И защо хора, които получават заплати от нашите данъци, работят като частни бавачки на един или друг политик?

Кой ще отговори на тези въпроси?

Май никой…

Защото в тази държава всеки си прави каквото си поиска и никой не му търси сметка!

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *