Борисов и ГЕРБ ИЗВЪРШИХА ново ОГРОМНО злодеяние! Вижте КАКВО се ПРАВИ с ЕРП-тата, ЗАД ГЪРБА ни!

България отблизо

Непосредствено след избухването на скандала с ЧЕЗ България, Борисов многократно повтаряше, че това било сделка между частни фирми и държавата не можела да се меси в нея.

Обаче, огромният натиск на народа уплаши главния гербер и той веднага, както си му е обичаят, се извъртя на 180 градуса.

И започна яростно да  се кълне, че държавата ще влезе с блокираща квота в ЧЕЗ България. И че на него му бил нужен пълен контрол върху дейността на най-голямото наше енергодружество.

Финансовият министър Владислав Горанов и той твърдеше категорично, че държавата имала паричен ресурс и имала воля да влезе в продаденото на Гинка Върбакова електроразпределително дружество и да го контролира.

Само че Борисовите обещания и обещанията на неговите министри, както знаем, са от ден до пладне. Няколко дни след гръмовните обещания на Вожда, Валери Симеонов започна да приказва, че не било добре държавата да се меси в частна сделка.

След него се отметна и финансовия Горанов взе да говори, че държавата май не трябвало да купува дялове от ЧЕЗ.

И накрая се появи „тежката“ артилерия Цветан Цветанов. В отговор на Корнелия Нинова, той започна да каканиже, цитиран от news.bg, че Гинка Върбакова не била от ГЕРБ и никой от правителството не влияел на сделката.

После сам влезе в капана и започна да обяснява неща, за които никой не го пита. Например, че електроразпределителните дружества нямали нищо общо с електропреносната мрежа. И че електропреносната мрежа се стопанисвала от държавата.

Ами тогава веднага възниква въпросът по каква причина Борисов продава държавните електроразпределителни дружества на частни и чужди фирми? Излиза така, че ние си произвеждаме електрическата енергия чрез АЕЦ „Козлодуй“, ВЕЦ и ТЕЦ. Ние си поддържаме преносната мрежа. А когато дойде време да се прибират парите от доставения на потребителите ток, там се слагат чужди фирми. Които обират до шушка печалбата на държавата. Нашата печалба. И може би, отделят процент и за тези, които са им продали предприятието?! За Борисов, например?!

Значи Мистър 10% отново е жив. И дере кожите на българите! Но в Борисовски вариант?! Така ли е, господа управляващи?

И после се чудим защо България била най-бедната държава в Европа и света? Много просто. Защото Борисов и ГЕРБ продадоха най-доходоносните и стратегически предприятия на чужди държави. Затова.

Това ново, огромно злодеяние досега се криеше от суверена на властта – българския народ. Но всичко скрито накрая излиза наяве.

Нещо повече. И Цветанов, без да иска, уличи Борисов в лъжа. Той заяви в прав текст, че щом 67% от ЧЕЗ са приватизирани, то с останалите 33%, държавата губела всякакъв оперативен контрол.

Ако това, което казва Цветанов е вярно, то защо другите държави си имат блокиращи квоти в своите приватизирани, но стратегически предприятия? И как може дружеството да решава нещо, ако основният акционер с 33% дял – държавата, не е съгласен?

Или, може би, нашите закони са „дописани“ от ГЕРБ така, че да няма блокиращи квоти. И частните собственици, заедно с тези, които стоят зад гърба им, да правят каквото си искат?! И да грабят необезпокоявано хората в България!

Така ли е, господа управляващи? Ако е така, затворът ще ви е малко!

Ето ги „видимите“ резултати на ГЕРБ! И на Борисов! Затова не питайте по какви причини държавата няма пари за нищо.

Понеже държавните пари се изливат като река в частни джобове. Затова!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Борисов и ГЕРБ ИЗВЪРШИХА ново ОГРОМНО злодеяние! Вижте КАКВО се ПРАВИ с ЕРП-тата, ЗАД ГЪРБА ни!

  1. НЕ ЗНАМ КОЙ Е ПРОМИЛ МОЗЪЦИТЕ НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ, НО ВЕЧЕ Е ОЧЕВАДНО, ЧЕ НЕ МИСЛЯТ ЗА НИЩО И НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО! ПО-ДОБРЕ САМИ ДА СИ ВЪРВЯТ, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ! НАТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА…….

  2. Търпи и се надей – да „съжаляват“! 😛 И кого ще ни пъхнат зад гърба? Предишните крадци или други продажници, играещи и тук на „опозиция“?

  3. ИСКАМ ПРОЗРАЧНОСТ ПРИ СДЕЛКИТЕ !ДА ИМА ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ ПО КОЙТО ДА СЕ ПРЕДАВАТ ЗАСЕДАНИЯТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !КАКТО Е В ГЪРЦИЯ -2 ЧАСА ПОЛУНОЩ ОТВАРЯМ ТЕЛЕВИЗОРА И ГЛЕДАМ ЗАСЕДАНИЕТО НА ВУЛА !ТАКА ЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИЗЛЪЖЕ АКО ЕДНА ПАРТИЯ НА А ДОВОЛНА ОТ ВЗЕТОТО РЕШЕНИЕ НА ДРУГИЯТ ДЕН АПЕРГИЯ !–СТАЧКА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *