Посланикът на САЩ: Разочаровани сме от българските политици

България отблизо
Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен изрази разочарованието си от неуспеха на преговорите по сформирането на правителство и подчерта ненамесата на Съединените щати в тези вътрешни разговори. Дипломатът бе категоричен, че по никакъв начин не са се опитвали да влияят на преговорите за съставяне на стабилен кабинет.

„Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение. Много сме доволни от прогреса, който страната направи през последните девет месеца. Надяваме се, че този прогрес ще продължи и няма причина да не продължи, след като бъде сформирано ново правителство след изборите“, цитиран от БНР.

 

САЩ вярват, че България ще запази посоката си на развитие като партньор на Европейския съюз и НАТО, посочи още посланик Мертен.

 

„Няма причина да не бъдем оптимисти за България. Тук има установени институции, които ще поддържат линията на страната. България ще продължи да бъде член на Европейския съюз, ще продължи да бъде допринасящ и важен член на НАТО. България ще продължи да играе своята роля в тази част на света“, допълни той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *