ПП-ДБ с първи коментар за скандала с машините: Ние сме стожерите на промяната в България. Няма друга коалиция, която да придвижи България напред!

България отблизо

ГЕРБ губят изборите в София и други големи общини. Заедно с ДПС измислиха тази фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Това заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

По думите му всичко тръгнало от една митична справка на ДАНС, която била подписана от зам.-председателя на Агенцията.

 

„В една по-спокойна обстановка, след изборите, трябва да се провери ролята на ДАНС в тази постановка. Каква е работата на ДАНС да се бърка в изборния процес. Най-добре е да не се занимава с изборите“, подчерта Атанасов. Той призова ЦИК да реши дали да има или не машинно гласуване.

„Ние знаем, че ГЕРБ те губят изборите в София, чудят се какво да измислят, просто сменят темите. Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот“, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той посочи, че ГЕРБ дори може да са трети в София.

„Ние си отстояваме принципите и реформите. Ние сме стожерите на промяната в България. Няма друга коалиция, която да придвижи България напред“, каза той. 

„Управлението след изборите ще изглежда по същия начин. Ако принципите се нарушават, няма да бъдем част от него“, подчерта Петков.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов почерта, че ще направят всичко изборите да бъдат честни. „Нашият призив към гражданите е да излязат и да гласуват“, каза Иванов.

Той призова ЦИК и ДАНС да не бъдат въвличани в манипулациите. „Всеки ще си понесе отговорността, ако е правил нередности“, посочи Иванов.

По думите му правителството прави нужните реформи. „Докато това управление е възможно, колкото и да е тежка цената, ние ще носим тази отговорност“, каза той.

„Вече чухме за касиране на изборите. Това е крайната цел на тези манипулации“, подчерта Иванов.

„Не може да се твърди за каквито и да било манипулации при положение, че накрая хората броят това, което е излязло от машината“, заяви Божидар Божанов.

„Единственото тайно нещо в целия процес са трите пароли, които членове на ЦИК са написали на лаптоп. Те останаха в техните глави, на лаптопа, който занесоха в касата на ЦИК, в тяхната сграда“, добави той. По думите му няма как снимка или видео да промени резултатите от изборите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *