ПП нанесоха нов удар по джоба на българите. Вижте какъв закон искат да прокарат

България отблизо

Дефицитът, който бе съобщен от служебния министър на финансите, е прекалено висок. Не мислим, че това е реалистично. Следващата година би трябвало да е между 2 и 3%. Получихме атестат за качеството на бюджета, който направихме миналата година – има достатъчно средства.

Пари има. Бюджетът трябва да предоставя достатъчно средства за политиките, за които народът се е обединил, че трябва да съществуват. Такава политика са субсидиите за домакинствата и бизнеса за високата цена на електроенергията.

 

Това заяви без да представи конкретни разчети депутатът от „Продължаваме промяната“ Владимир Табутов пред Bulgaria ON AIR след отчета на служебния финансов министър в парламента и обявените планове за Бюджет 2023.

„Трябва да се увеличи минималната работна заплата, има достатъчно средства. Очакваме увеличение на пенсиите, има средства“, категоричен бе Табутов, според когото някои политици използват темата за бюджета като инструмент за прокарване на политики.

„Бихме подкрепили таван на цените на газа. Задължително две тарифи за потребление на ток, газ и вода. Задължително оптимизиране на харчовете в енергетиката чрез дефиницията на „енергийна бедност“. Проблемът е в администрирането на разпределението на средствата. Другите държави в ЕС са привели дефиницията в законодателството между 3 и 5 г., ние значително закъсняваме“, обясни Табутов.

Б.Р.

Защо трябва да се водим какво са приели други държави от ЕС?

Нямаме ли право на собствено мнение?

ПП европейска партия ли е, или българска?!

Господинът може ли да обясни как четиричленно семейство ще се отоплява с 800 киловата през зимата и как ще плаща разликата при нашите доходи?

Дори двете заплати няма да стигнат само за ток и газ.

И това се отнася за 95 процента от българите, не само за бедните.

Нали ПП се пише лява и социална партия?

Или е партия на някой друг и работи срещу народа?

Станислава СЛАВОВА

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *