Кънчо Стойчев шокира: Парламентът ще се напълни, когато…Ето КАКВО ще се случи!

България отблизо

Полупразният парламент, в който се мотаят само управляващите и ДПС, не връща доверието на хората, а показва още по-явно зависимостите – кой с кого управлява и как се вземат решения.

Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“, социологът Кънчо Стойчев.

Той обърна внимание на факта, че добра или лоша, БСП се оказва единствената опозиция у нас. Според него, връщането на левицата в Парламента преди евроизборите, е нереалистично. Причините за това са две – от една страна времето до месец май е малко, а от друга – опозицията няма причина да се откаже от становището си, че този Парламент е изчерпан, обясни социологът.

„Ако трябва да избираме дали да продължим да живеем в това безвремие на ГЕРБ, белязано с безпардонно самохвалство, някакви неща, които политиците говорят на хората, но нямат общо с действителността, както и тотално откъсване от реалния живот… Или пък от друга страна, упорито да търсим по-добър вариант за управление – във всички случаи трябва да направим второто, пък включително и в настоящия Парламент. Но тази формула вече е изчерпана“.

Направо изпитвам ужас като слушам един политик, чието име няма да спомена, който каза „Ох, колко е хубаво сега в Парламента като я няма опозицията – как хубаво си работим“ – това е ужасно и дебелашко неразбиране на демокрацията.

Смисълът е да има опозиция и дебат в Парламента, а той, горкичкият се чувства добре без опозиция. Това показва именно, че се е изчерпала сегашната формула на управление“, коментира социологът, цитиран от epicenter.bg.

Всички знаем, че сегашната формула на управление вече отдавна се е изчерпала. Но тя продължава да съществува, по простата причина, че хората не виждат алтернатива на Борисовото управление. БСП се държи като опозиция и говори за увеличаване доходите на хората. Но все още не казва как ще стане това. За да има увеличаване, трябва да работи икономиката. За да работи икономиката, трябва да имаме пазари за износ. А ЕС не ни пуска на своите пазари. И не ни разрешава да излезем на огромния руски пазар или на още по-огромния китайски пазар. Защото сме щели да станем зависими от Русия и Китай.

Това на практика означава, че или трябва като Виктор Орбан, да откажем да изпълняваме диктата на Брюксел, или да напуснем Евросъюза. Понеже ако сме в неговите рамки и изпълняваме ултиматумите на брюкселските чиновници, ние никога няма да имаме развита българска икономика, за да увеличаваме доходите на хората.

Ето този гордиев възел трябва да разсече БСП, ако иска хората да я възприемат като реална алтернатива на ГЕРБ. Иначе само ще се говори, и ГЕРБ ще се срутват като партия, но БСП няма да получи повече гласове. Така че, време е за действие. След изборите ще е късно.

 istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *