ПП ще финтират ГЕРБ и президента. Само чакат втория мандат и сеира на Борисов

България отблизо

Осъзнаваме нашата роля като втора политическа сила и не е редно да се заменя вота чрез политически конструкции, каза Петков, коментирайки възможността за обща парламентарна група с „Да, България“ и така новото мнозинство да вземе първия мандат. Това той направи на специална пресконференция, на която „Продължаваме промяната“ отговори ще прави ли коалиция с ГЕРБ. 

Няма натиск върху нас за правителство с ГЕРБ, стана още ясно на пресконференцията.

 

„Нашата дефиниция на евроатлантическо правителство е евроатлантическо правителство без корупция“, обяви Кирил Петков, отговаряйки на въпрос, свързан със сформирането на евроатлантически кабинет.

За нас евроатлантическата ориентация на България не стои под въпрос, доколкото това изисква решения в парламента, но правителство няма да подкрепим, коментира Даниел Лорер.

„Промяната“ не очаква да има разцепление в редиците си при вот за кабинета в парламента. На въпрос за оставки заради резултата на ПП, отговорът на Асен Василев бе: Не.

„ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“ имат 130 депутати. Това са партиите, които свалиха нашето правителство и те имат отговорността да излъчат нов кабинет“, обясни бившият вицепремиер и финансов министър и се закани да се явят на лидерски дебат, ако Борисов има желание.

Той добави, че не биха подкрепили служебното правителство да остане редовно, защото „има доста министри, чието поведение е странно”. Като пример посочи енергийния. Към тях ще има „доста парламентарни въпроси”.

„Ще предложим зам.-председател на парламента. По традиция председателят се предлага от първата политическа сила”, уточни съпредседателят на „Продължаваме Промяната”. Името му ще бъде уточнено на Национален съвет.

Също така на журналистически въпрос Асен Василев отново обясни, че от ПП няма да участват в коалиционни разговори, ако бъдат поканени на такива от ГЕРБ. Допълни също така, че ще вземат втория мандат, когато им бъде връчен такъв, и ще се опитат да сформират правителство, ако така реши Националния съвет на партията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *