Ето истината за думите на Владимир Путин, че славянската писменост е дошла от македонската земя!

България отблизо

Посланикът на Русия в България отправи поздрави към българите за 24 май  чрез видеоклип пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Във видеото, публикувано във фейсбук страницата на Руското посолство, Митрофанова заявява, че „извън всякакво съмнение ролята на България във формиране и разпространение на славянската писменост, език и култура е безценна и неоспорима“.

„Прочутият руски учен Дмитрий Лихачов пише: „България е дала на източните славяни висшия слой на езика, „полюса на духовността“, обогатил нашия език, вдъхнал му нравствената сила и способност да възвисява мислите, понятията и представите.

Това е езикът, на който са се доверявали най-високите мисли, на който са се молили и са се писали тържествени думи. Той през цялото време бил редом с руския народ и го е обогатявал духовно, затова България е държава на духа“, казва още тя.

 

Посланикът на Русия и дипломати на посолството положиха цветя на паметника на Св. Св. Кирил и Методий.

Както е известно, по-рано днес Посолството на Русия в Скопие написа публикация в Туитър, в която се цитира президентът Владимир Путин: „Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя – Владимир Путин“.

За да научите какво означават думите на Владимир Путин, че славянската писменост е дошла от македонската земя, моля да прегледате линковете по-горе и особено статията, че гърците протестират срещу българите в Македония. Там е описано всичко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *