Правителството нагло си гласува един милиард лева за…кражби

България отблизо

Депутатите от ГЕРБ гласуваха поредната узаконена кражба!

От бюджета догодина ще бъдат отпуснати още 1 милиард лева за…саниране. А мотивът бе, че трябва да се работи за енергийната ефективност.

У нас енергийната ефективност е най-голямата каца с мед, в която управляващите бъркат и крадат с огромна скорост. И нищо чудно, че за лекарствата имаше спорове и битки, но за санирането нито звук не се чу.   Просто някак между капките този милион бе заделен за наши хора.

ГЕРБ не се стряскат от нищо! Например, че ЕС ни обвинява в корупция и иска ревизия на изразходването на парите, които ни е отпуснала за магистрали и саниране.  Че от БСП излязоха с шокиращи данни колко струва ремонтът на панелките и как е направен. Оказа се, че средно един милион лева отиват за един иновиран блок. Един милион! Както щете, така го изчислявайте и тълкувайте.

По-зле, има блокове, които са стрували на данъкоплатците 3 милиона лева! Златни плоскости ли са им лепили, платинена дограма ли, не е ясно.

Дори да са били златни, кой знае защо те падат! От първия вятър, от първия дъжд…Явно трябва още милиард за по-здраво лепило. А после още един да се назначат гардове, за да държат плоскостите при природни явления, различни от кротък слънчев ден…

Въпреки критиките, въпреки общественото недоволство, управляващите продължават да си гласуват едни пари /от нашите джобове/ и да ги вкарват в саниране /т.е. в техните джобове/. Всеки втори лев се отклонява и потъва я в луксозна вила на Халкидики, я в офшорна сметка.

Саниране?

Съгласни сме!

Само че ако може да дойдат китайски, германски, или в краен случай румънски фирми да го правят.

С българските кражбите ще продължат.

Защото фирмите, жънещи обществени поръчки, са тайната касичка на ГЕРБ. Касичка, която пълним от данъците си!

Колко кожи още ще ни свалят?

Защо мълчиш, народе?

Автор Станислава Славова,  istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Правителството нагло си гласува един милиард лева за…кражби

  1. Просто сме боклуци-за нищо не ставаме-нито за вещо ръководство,нито за бунт и революция-нито за едното,нито за другото….генетично ни е заложено да крадем….и толкоз….
    Който и да дойде да управлява,първата му мисъл е каква нова еквилибристика да вкара….на гъза на народа…..е,той е свикнал….карай да върви Биг ли,вип ли брадър ,фермата,,и какви ли не бълвочи…научихме и турски от сериалите…а всички ни надминаха вече ….неам думи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *