Президентът Радев призова Борисов и министрите му да извадят тайната си кореспонденция с всички съмнителни бизнесмени и олигарси. Време е за прозрачност, а не за задкулисие!

България отблизо
Елементарно е – премиер и министри да разкрият цялата кореспонденция с всички от едрия бизнес, не само с Божков. Неформалните свидетелски показания отвън за задкулисните схеми и саморазобличаването за измамите с евросредства от Десислава Танева подкопават доверието.

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Шабла заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Държавният глава бе категоричен – доверието в обществото и държавността може да бъде възстановено с елементарен ход.

 

“И премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът.

 

Припомняме, че скандалът с изказването на земеделския министър Десислава Танева се разрази преди няколко дни, когато тя призова представители на сектора да мълчат пред Европа за злоупотребите, за да не секнат финансовите потоци. Само часове по-късно зам.-министър от МЗХГ бе диагностициран с COVID-19, а министър Танева – поставена под карантина, което лишава журналистите от възможността да задават въпроси.

 

Радев коментира и казуса с бетона по родното Черноморие. Причината е последният скандал със строежа край Алепу, чийто проектант се оказа съпругът на вицепремиера и министър на отбраната Екатерина Захариева.

 

“Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции – крайно време е този процес да бъде спрян. Това заяви в Шабла президентът Румен Радев.

 

По думите на му съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие и лични интереси.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *