Президентът Радев: Божков звучи по-убедително от обвинителите си!

България отблизо
Проектът на господин Васил Божков е несериозен и трудно реализуем. Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която предоставя, се потвърждава от представители на правителството, въпреки опитите за неглижиране на фактите.

Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт.

 

Това коментира президентът на Република България Румен Радев по време на посещение в Генерал Тошево. Думите му са в отговор на журналистически въпроси относно последните скандални събития в страната.

 

Радев коментира и вчерашното сътресение в земеделското министерство, когато аграрният министър Десислава Танева призова представители на сектора да мълчат пред Брюксел за нарушенията, за да не се спре финансовият поток.

 

„За мен изненада няма. Министър Танева наруши омертата – изрече на глас цялата философия на кабинета: Разпределяне на пари на близките до властта фирми, без оглед на крайния резултат и прикриване на измамите. Мисля, че европейските средства трябва да се разпределят прозрачно и да достигат до работещите стопани. За съжаление при тези скандали за Брюксел ще става все по-трудно да подкрепя корупционното статукво в България“, отсече още Радев, цитиран от frognews.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще допълним, че президентът каза много ясно – властта не само е свързана с олигарсите, но и получава десетки милиони от тях. Затова разкритията на Божков звучат по-убедително от оправданията на Борисов и Горанов. Единственият изход е олигарсите да се махат, корумпираните политици да се махат и да направим най-после чистата и свята република, за която мечтаеше Апостолът на свободата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *