Президентът Радев удари ГЕРБ през пръстите и разкри коварен план!

България отблизо

Президентът определи отмяната на машинния вот на местни и парламентарни избори, която мина по-рано днес в правната комисия – като удар по обикновените хора в България и в чужбина.  

БСП и ДПС също се обявиха против идеята на мнозинството.

Демокрацията и възможността всеки гражданин да изрази свободно своята воля, без да бъде манипулиран, нямат цена. Това заяви президентът Румен Радев по темата за машинния вот.

Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията, отсече държавният глава. Крайно нелепо е да ни тикат непрекъснато за пример другите европейски държави, изказа президентът недоволството си от обясненията на вносителите, които искат отмяна на машинното гласуване, цитиран от news.bg.

По думите му, когато нашата изборна администрация и власти постигнат такъв нисък процент на недействителни бюлетини като на Запад и като осигурят условия да няма манипулации, тогава е съгласен да се махне машинното гласуване.

Управляващите отново се позоваха на доклад на ЦИК, според който с машините гласуват малко хора, а грешки и рискове има.

Отмяната на машинния вот срещна очакван отпор от омбудсмана и БСП, и неочакван от ДПС.

„Това е отказ от машинно гласуване. ГЕРБ отново ни пращат от дигиталното общество, в каменната ера”, заяви омбудсманът Мая Манолова.

„Ние сме единствената държава в света която твърди че електронното гласуване е по скъпо от хартията”, коментира Крум Зарков от БСП.

„Броенето в СИК започва от дребни селски хитрини до тежки манипулации. Не искаме човешка ръка да пипа”, поясни Йордан Цонев от ДПС, цитиран от blitz.bg.

„Това, което най-вече буди тревога, е наложилата се практика, няколко месеца преди избори, да се прави ремонт на закона, което затвърждава убеждението, че тук има някаква цел”, окончателно посече герберите президентът Румен Радев.

Виждаме, че президентът отново е прав. И отново казва истината. Право в очите на герберите. Защото то бива нахалство, но да твърдиш, че електронното гласуване е по-скъпо от хартиеното е проява на пълно пренебрежение към хората в България. Тогава защо ГЕРБ премахнаха хартиените винетки и ги замениха с електронни? Защо държавите в цял свят премахват постепенно хартиените носители и ги заменят с електронни? Много просто. Защото не искат да си унищожават горите и кислорода, който те дават на хората, за да превръщат дърветата в хартия. Но кой ти в ГЕРБ мисли за такива работи?! На тях им дай да мислят само откъде могат да ограбят още пари за апартаменти и офшорни сметки.

Дори ДПС, които по принцип защитават ГЕРБ, и те се възпротивиха срещу тоталния контрол, който Борисов и ГЕРБ наложиха върху избирателния процес. И ДПС не искат герберска ръка да пипа в избирателните комисии на всички нива. Понеже много добре знаят как се разпределят процентите от гласуването по партии. На теб малко, на другия още по-малко. Според хрумването на Вожда.

Никой не иска такива нагласени избори. Защото са подигравка спрямо всички нас. И създават у Борисов фалшивото чувство, че е всемогъщ. Затова крайно време е да разбере, че не е всемогъщ. И най-после да се маха от властта.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Президентът Радев удари ГЕРБ през пръстите и разкри коварен план!

  1. ПОЗНАТИ СМЕ КАТО НАРОД НЕПОКИСТИ И САМИ СИ СЪЗДАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ ,ПОСЛЕ КАЗВАМЕ ЧЕ „НЯКОЙ“ НИ ПРЕЧИ, ТОВА НЕ Е НАРОД А ПОВЕЧЕ ОТ МЪРША !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *