Ново двадесет: Николай Василев стреснат, че държавата щяла да се намеси много в икономиката!

България отблизо

Управляващите имат намерение да водят леви политики. Коалиционното споразумение е ляво. За момента на мен ми е равнение наляво. Да му мислят десните.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият вицепремиер в кабинета на царя Николай Василев.

Ролята на държавата в икономиката ще е най-голяма от Виденов насам. За мен това е ретрограден вид социализъм, отбеляза бившият вицепремиер.

Николай Василев коментира мораториума върху цените на тока, парното и водата с думите: „Момент на умопомрачение. Причината е левичарство, а резултатът е леващина. Това нито е социално, нито е пазарно. Създаваме си маса проблеми. Ако фалират всички производители на енергия заради тези мораториуми, някой ден може да нямаме ток и парно“.

На Николай Василев май и през ум не му минава, че ролята на държавата е точно тази – да се меси навсякъде. Да създава правила, да контролира, да казва кое как трябва да стане. А и да създава държавна икономика, която да конкурира частната. Защото олигарсите, които нямат конкуренция се превръщат във финансови чудовища.

И ако държавата се оттегли, правилата ще ги правят големите финансови акули. И цените на тока, водата, парното и на всички стоки от първа необходимост ще хвърчат в небесата. за да изсмучат и последната жълта стотинка от оръфаните портфейли на българските граждани. И за да напълнят бездънните джобове на олигарсите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *