Президент и НАРОД изпълняват ЗАВЕТА на Хан Кубрат! Каузата е ЕДИННА и СВЕЩЕНА България!

България отблизо

Съединението на България е акт с голямо геостратегическо значение за Балканите и Европа.

И за пръв път, такъв важен акт не зависи от волята на Великите сили. Негов вдъхновител и организатор е въстаналия български народ, който напук на Запада, строшава преградите на Берлинския конгрес. И смайва Великите сили.

Президентът Румен Радев, в словото си, на тържествената заря в Пловдив, по повод 133-та годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, в ефира на БНТ, нарече този акт „велико, изцяло българско дело“. Той заяви, че тогава българите вземат съдбата си в свои ръце. И нищо не ги спира. Дори Великите сили не са в състояние да повлияят на този дръзновен и всеотдаен български дух.

Но сега, продължи президентът, достойното ни минало е единствената утеха за безпътното ни настояще. Защо младите наричат България „тази страна“, защо бягат от нея? – задава риторични въпроси държавният глава.

За героите от Възраждането, България е стояла над всичко, дори над собствения им живот. И днес, когато народите отхвърлят глобализма и се устремяват по свой, национален път на развитие, ние трябва също като нашите предци с дръзновение, гордост и всеотдайност да помогнем на нашето отечество, завършва Румен Радев.

Така, по своему, президентът Радев ни подканя да бъдем отново дръзки, смели и всеотдайни. за да спасим отново България от олигарсите и глобалистите, които са я завладели.

Но понеже русофобите отричат и преиначават всяка казана от президента дума, нека да видим защо се е наложило да се съединяват двете, изкуствено разделени от Англия, Германия и Австро-Унгария, части на Българската държава. На всички е известно, че на 3 март 1878 г. Русия подписва с Турция Санстефанския мирен договор, който връща България в нейните етнически  и исторически граници. България става огромна държава на Балканите. /Вижте картата в началото на статията/

Но…Англия, Франция и Австро-Унгария веднага се противопоставят на този договор, който създава най-мощната славянска държава на Балканите и в цяла Европа. И бързат на 13 юли 1878 г. да разпокъсат нашата родина с така наречения Берлински договор. България е разделена на две изкуствено създадени части – Княжество България и Източна Румелия.

Ето затова се налага през февруари 1885 г. да бъде създаден Български таен централен революционен комитет начело със Захари Стоянов, който става организатор на Съединението.

И наистина, на 6 септември 1885 г. в Пловдив мощно навлизат отрядите на Чардафон Велики и майор Данаил Николаев. В заверата участват и части от българската армия и милиция. Арестуван е областният управител на Източна Румелия. Създадено е Временно правителство, което обявява присъединяването на Източна Румелия към Княжество България. Два дни по-късно, Александър Батенберг утвърждава присъединяването на пловдивска област. А малко по-късно е присъединена и цяла Източна Румелия.

Тоест, Съединението на България идва като мощна народна реакция на злостния Берлински конгрес, който разкъсва България и я превръща в територийка, от която нищо не зависи.

Затова, историческата истина, от която никой не може да избяга е една единствена. И твърде категорична.

Именно Русия и руският император искат да създадат през март 1878 г. една огромна славянска България на Балканите. А Западът я унищожава.

Именно Русия и СССР ни освобождават от фашистко робство. И създават мощна, просперираща, социалистическа България, която задаваше страх на всички други държави на Балканите, включително и на Турция. А Западът я унищожи.

Именно Русия сега се опитва да ни избави от новото колониално робство, чрез което така нареченият Европейски съюз се мъчи да ликвидира българския славянски етнос и българската държава.

Вижте картата в началото на статията:  Колко огромна е Сан Стефанска България, която получава излаз и на три морета. И колко изконни  български земи ни отнема Берлинския договор.

Затова нека русофобите да отидат с наведени чела и да целуват ръка на Дядо Иван, по-точно на Владимир Путин в Кремъл, за да благодарят на истинските и вечни приятели на България – РУСКИТЕ БОГАТИРИ!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Президент и НАРОД изпълняват ЗАВЕТА на Хан Кубрат! Каузата е ЕДИННА и СВЕЩЕНА България!

  1. Колко е тъжно когато виждаш някои които забравят корените си и се поддават на желанието на западните страни, които ни си подиграват вътрешно на тази жестока за един народ постъпка! Дано Бог вразуми безпътните!

    1. Безпътните както ги наричате няма да бъдат вразумени от Бог,защото са станали поданици на дявола!

  2. Русофобът румен радев да каже защо подписа антируската декларация във Варшава!

  3. До „Гражданска позиция“! Румен Радев е просто един човек. А в България има 3 милиона млади и здрави българи и около 300 хиляди относително здрави пенсионери, които не смеят да шукнат, за да го подкрепят. Трябва му мощна, улична народна подкрепа. Тогава ще е друго. И ако тогава пак ходи при НАТО, ще го бламираме, заедно с Борисов. А сега ние седим и чакаме Радев да свърши цялата работа. Това няма как да стане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *