Презокеански източници твърдят: Борисов си отива! САЩ му готвят сюрприз!

България отблизо

Третият кабинет на ГЕРБ, оглавяван от премиера Бойко Борисов, няма да изкара пълен мандат. Ситуацията в държавата е кризисна, но не това ще е причината за поредната трета оставка.

Това прогнозира в свой анализ сайтът ”Либерта”, цитиран от frognews.bg. В него се казва още:

Презокеанските разкрития за трансгранични престъпления на български длъжностни лица, политици и олигарси съвсем скоро ще бъдат публично достояние и ще са налице повдигнати обвинения. С бясна сила текат и разследванията по акта RICO, като до края на месец януари на 2020 година ще има произнасяне за подсъдността на Нюйоркския съд.

Другата новина е, че Щатският съд на Ню Йорк е дал разрешение за разкриване на тайната за всички свързани офшорни фирми с ответниците по делото РИКО.

Очертава се невъобразим български сериал, който ще бъде изгледан от целия свят. Действието ще се развие мълниеносно и до няколко седмици правителството ще е с оставка, категорични са презокенските източници на Liberta.bg.

САЩ имат стратегически цели в България и бързат споразумението за сътрудничество, подписано от Тръмп и Борисов, да бъде изпълнено. Но това няма как да се случи с настоящия премиер, поради изчерпан кредит на доверие към него. Не случайно у нас пристигнаха американски високопоставени пратеници, които остро поставиха въпроса за липсата на зачитане на върховенството на закона и огромната корупция на всички нива в нашата държава.

САЩ имат планове за изграждане на военно-промишлени заводи в България, чийто старт ще бъде даден след смяната на властта. По всичко личи, че премиерът Борисов е изпаднал в безтегловност и паника. Борисов ощети и Русия със стотици милиони евро, откраднати от български политици и олигарси, заради проваления мегапроект Южен поток.

Трябва да се обърне сериозно внимание и на позициите на разграничение на ДПС от последните дни, които искат ревизия на Кабинета, отстраняване на министри и обвинения, вероятно усетили „вятъра на промяната“.

 

Този уикенд премиерът Борисов свиква по спешност в Банкя своите министри, навярно за да ги запознае с предстоящите събития, узна нашата медия по своите информационни канали.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *