Започва Великото народно въстание: Протестиращите атакуваха полицията, има арестувани!

България отблизо

Хиляди хора се стичат под знамената на Великото народно въстание – мащабният антиправителствен протест бе обявен за днес. Под неговия знак ще протече 56-тия протестен ден.

Напрежението скочи от раз, а протестиращите пред БНБ вече атакуват полицията. Група демонстранти се опитаха да преобърнат патрулка, паркирала на жълтите павета.

След като полицаите осуетиха този опит, един от демонстрантите с мегафон се възкачи върху возилото и започна да зове за бунт. Той бе арестуван от органите на реда и отведен с белезници.

Униформени с щитове и каски се насочиха към мястото на ескалация на напрежението, а протестиращите от своя страна започнаха да хвърлят яйца, ябълки и пари по тях. Мястото вече е потънало в дим от димките на протестиращите.

Няколко са горещите точки на протести в столицата. Група, която се е събрала в района на Народния театър „Иван Вазов“ бе допусната да се присъедини към протестиращите, събрали се на паркинга на БНБ. От различни страни се стичат протестиращи.

Протестиращите вече са хиляди. Те са се събрали на паркинга на Българската народна банка, където е и единият от входовете на Народното събрание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *