Премиерът потуши протеста на Северозапада, вижте какво обеща

България отблизо
Протестът на хората от Северозапада вече е потушен!
Типично по български, типично по бойковски.
Премиерът, който напоследък се среща лично с всеки, дръзнал да клати и едно дръвче в България и да МУ нарушава спокойствието, изпрати хабер и на  инициативния комитет.
И обеща!  До 2022 г. пътят Ботевград –Видин може да бъде изцяло завършен.  Забележете – МОЖЕ. В сряда МС ще разпише документ със сроковете, в които трябва да бъде изграден аутобанът, каза пък регионалният  министър Нанков. Употребената дума е ТРЯБВА!

До края на 2020 ще бъде сторено  ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО от  държавата да бъдат изградени  най-тежките за движението  участъците –  Ботевград – Мездра и Видин – Ружинци.

В срок  2021 г. МОЖЕ да бъде направено и разширение на трасето  до Монтана. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи тези прекрасни и галещи ухото думи на пресконференция в МС, след среща на  Бойко Борисов с хората от инициативния комитет  от Видин, Монтана и Берковица.

В сряда правителството ще сложи подписа си под  решение за изграждането на пътя от Ботевград до Видин и  тунела под Петрохан. Там ще бъдат поставени  и конкретните срокове, но Нанков предупреди, че те ще са приблизителни, тъй голяма част от процедурите не зависят от  министерството и  Министерски съвет.

Тунелът  Петрохан  пък бил на ниво  геоложки проучвания, а  след тях ще бъдат възложени и прединвестиционните проучвания. И как ще стане след две години? На това отговор нямаше.

Протестиращите и по-скоро техните представители пък  заявиха, че са удовлетворени от срещата с премиера Бойко Борисов и обещаха, че  прекратяват протестите и няма повече да блокират пътя.

И никой, ама никой не се осмели да каже, че стана свидетел на поредната лъжа и замазване на очите.

Борисов си осигури комфорт и не му пука какво ще се случи след пет години, когато най-вероятно няма да е в политиката.

Борисов излъга и го направи без да му мигне окото.

Как ще се осъществи този проект, когато в него има само ДАНО, ВЕРОЯТНО, ЕВЕНТУАЛНО И МОЖЕ БИ? И най-вече, като не зависел съвсем от МС?

Пари откъде, като няма да има европейско финансиране?

По-паметливите помнят, че Борисов обеща през 2015 година  скоростен път между Велико Търново и Русе. Той щеше да е  готов края на 2017. Някой да го е забелязал този път, или поне една машина, която да е започнала да го строи? Не. Няма и да забележите.
А кратка справка с календара показва, че сега сме март 2018…

Пак преди време той се изправи пред русенци и силно се притесни от многото жертви в района на Бяла. Показа съпричастност към близките на загиналите и отново обеща нов път.

Ама на картата има едно голямо нищо.

Над 25  Северозападът и цялата страна търпят лъжи и обещания.  То не бяха тунели за костенурки,то не бе гръмката идея за метро до Перник, то не бяха пътища заникъде, заводи и икономика, високи пенсии,  спокоен живот, работа, нормално съществуване.

Къде е всичко това?

Вярвате ли му сега?

Аман от банкянски лъжи!

Никой вече не вярва, но и никой не протестира.

Второто вече е прецедент, феномен, който няма обяснение!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *