Валери Симеонов за секунди ПОПАРИ Гинка от Пазарджик! Вижте какво НАПРАВИ!

България отблизо

И Валери Симеонов изобщо не вярва в способностите на „бизнесдамата“ Гинка Върбакова да управлява огромна компания като ЧЕЗ България.

И не само защото НАП е погнал фирмите на новоизгрялата пазарджишка „звезда“ за неплатени данъци.

А защото, по неговите думи, цитирани от blitz.bg, Гинка и ЧЕЗ са неща от различни вселени.

Вицепремиерът призна пред журналисти, че отишъл на срещата със собственика на „Инерком България“ Гинка Върбакова в Министерски съвет: „Отидох само колкото да видя как изглежда Гинка. Видях я за три минути и си излязох, защото прецених, че срещата няма особен смисъл“.

Преди тази среща Симеонов заяви, че има съмнения дали тя знае как изглежда трафопост. „Няма нищо общо, подчерта вицепремиерът, между поддръжката на фотоволтаичен парк, при който основният ти ангажимент е да пишеш фактури и да ги пращаш на НЕК. Съвсем друго е поддръжката на едно действащо енергоразпределително предприятие. Това са неща от различни вселени“, добави той.

Способностите на Гинка Върбакова, която нарича себе си „краен купувач на ЧЕЗ“, да се справи с управлението на такова голямо предприятие, се поставят под съмнение от много хора и партийни централи. И не за друго, а защото тя никога досега не се е занимавала с такава работа.

Нещо повече. Още щом се разчу, че сделката на Гинка Върбакова с чешката страна за придобиване на собствеността върху седемте фирми, които съставляват електроразпределителното предприятие ЧЕЗ България е приключена, бордът на директорите на ЧЕЗ в нашата страна веднага побърза да обяви, че ще направи предложение пред КЕВР за увеличаване цената на тока.

Значи и в борда на директорите на ЧЕЗ също се съмняват в нейните знания върху естеството на бизнеса в сферата на енергетиката. Затова се подсигуряват срещу всякакви евентуалности. А втората възможност е Гинка да е просто подставено лице, върху което да се прехвърли цялата отговорност за новото и новите предстоящи поскъпвания на тока за трите милиона абонати на ЧЕЗ.

Но ако в това Валери Симеонов е прав, то той много греши в друго. Становището му, че не било добре държавата да се меси в сделки между частни фирми е изцяло погрешно. Защото работата на държавата е именно да контролира частния бизнес. И тя го прави с много голяма охота във всички случаи, където може да измъкне пари от джоба на частника. Както и във всички случаи, когато може да измъкне пари от джоба на държавния служител или просто на обикновения български гражданин.

Значи гражданите и фирмите могат да бъдат тормозени от държавата по всевъзможни начини. Но, когато стане дума за „частни сделки“, там никой не може да се меси. Особено ако тези „сделки“ се правят от някои известни фараони, „бизнесмени“ и олигарси.

Думите на Симеонов, че държавата не трябва да се меси в тази енергийна сделка отварят и друг въпрос. Защо Чехия може да има държавно електроразпределително предприятие, които да оперира не само в Чехия, но и в България?  И, както разбираме, има намерение да се внедри във всички страни от Западна Европа? Защо чехите могат да имат държавни предприятия, и то в един от най-важните сектори – в енергетиката. А в България такова нещо да не може да се случи?

Ами отговорът е много прост. Защото нашите олигарси искат да налапат всички печеливши отрасли и предприятия в страната. И да си пълнят джобовете от тях за сметка на мизерията на обикновените хора. И българската държава, в лицето на премиера и вицепремиера да им помагат в това „поприще“. Докато в Чехия държавата не разрешава на частниците такива безконтролни и застрашаващи националната сигурност на страната действия.

Значи нашите управляващи трябва да помислят малко повече за народа си. А не само за себе си. И за тъпченето на джобовете си. Иначе ще загубят всичко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов за секунди ПОПАРИ Гинка от Пазарджик! Вижте какво НАПРАВИ!

  1. Точно заключенията са много верни! Какво правим ние? Оплакваме се на „Ерменският поп“ и продължаваме в робското си ежедневие борбата за оцеляване. Ама е грешно и пагубно за нас е точно това лакейство за оцеляване! А то е дирижирано умело от властниците. Трябва нещо да се счупи, за да има напредък в социалният живот, който не е само секс/съгласно СМИ/, а има отговорности!

  2. Законодателството застрахова ли държавата за аналогични случаи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *