Приятелят на Русия Себастиан Курц, който се опълчи на САЩ и ЕС, направи нещо невероятно!

Свят

Австрийците изглежда пак ще изберат 33-годишния консерватор и приятел на Русия Себастиан Курц за канцлер на предсрочните избори в неделя, въпреки коварните евроатлантически машинации, чрез които бе свалена от власт неговата предишна коалиция.

Измислена афера погълна коалиционните му партньори от крайнодясната Партия на свободата, а по-рано тази седмица тя бе ударена от нови обвинения, че бившият и лидер Хайнц-Кристиан Щрахе е злоупотребявал с партийни средства.

Остава да се види дали поредните твърдения ще навредят на Курц и неговата дясноцентристка Народна партия, която засега успява да избегне негативите от действията на Щрахе и на западните „приятели на Курц.

Всъщност, въпреки различните скандали, Народната партия на Курц даже подобри предишното си представяне и получи повече от една трета от гласовете 37%, в страната с 8,8 млн. души население.

Това е нов бурен успех за Курц, който стана най-младият световен лидер през 2017 г. на едва 31 години, когато формира коалицията с крайната десница.

Дори в разгара на колапса на правителството му, 42% от австрийците заявяваха, че предпочитат Курц за свой канцлер.

Според анкетите втора политическа сила в резултат на предсрочния вот на 29 септември ще са социалдемократите с 20-22 на сто.

Партията на свободата регистрира огромен спад с цели 10% – до около 16% на тези избори.

Победител се очертава да бъде и Зелената партия. През 2017 г. тя не успя да прескочи бариерата от 4% за влизане в парламента, но сега се надява на около 10 на сто.

Себастиан Курц предупреждава, че други партии може да се съюзят в коалиция без него. Но според анализатори, най-вероятният изход ще бъде коалицията между Народната партия и Социалдемократическата партия. И правителство, в което младият канцлер ще има още по-силни позиции спрямо своите партньори.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *