Сензационен обрат: След скандала, австрийският канцлер РАЗНИЩИ Брюксел!

Свят

Австрийската народна партия на канцлера Себастиан Курц увеличава подкрепата си, но това още не е достатъчно, за да управлява сама.

Това показва първото социологическо проучване след разразилия се през последните дни политически скандал, изпратил страната към предсрочни избори, които ще се проведат през септември, информира „Блумбърг“.

Сега партията е подкрепяна от 38% от австрийците или с четири процента повече в сравнение с предишното изследване, става ясно от проучването на Немския институт за разследване на корупционни афери, проведено от 18 до 20 май.

Социалдемократите получават 26 на сто подкрепа, докато Австрийската партия на свободата губи 5% и сега е поддържана от 18 на сто от избирателите.

Курц изрази надежда да спечели достатъчно гласове на предсрочните избори, за да управлява без партньори. За последно е постигнато в Австрия в началото на 80-те г. на миналия век, когато в законодателния орган имаше само три партии.

В събота Курц обяви, че прекратява коалицията си с партията на свободата, но планира да продължи съвместната си работа с повечето нейни министри до изборите през септември.

Но днес от Австрийската партия на свободата предупредиха, че министрите им ще подадат оставка, ако Курц уволни вътрешния министър Херберт Кикъл. Подобна стъпка би оставила кабинета без министри на транспорта, труда, външните работи и отбраната само няколко дни преди евроизборите.

„Много съжалявам. Ние наистина искахме да продължим да работим“, обяви Норберт Хофер на пресконференция, но не съобщи, че ще подадат оставка. В неделя Хофер беше избран за временен лидер на крайнодясната Австрийска партия на свободата.

Крайнодесният австрийски лидер на партията на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка, ден след разпространение на видео, което го уличи в корупционен скандал. /news.bg/

В коментар на случващото се, ще кажем, че сегашното евроатлантическо ръководство на ЕС, което коварно нанесе удар по партиите, искащи промяна на Евросъюза и създаване на съюз, в който държавите са свободни и суверенни, без диктат от страна на Брюксел, СЕ ПРОВАЛИ. Затова, както виждаме, вместо да извадят очи, „ръководителите“ на ЕС само увеличиха народната подкрепа за партията на Себастиан Курц. Защото хората в Австрия и в другите държави видяха и разгадаха прозрачните ходове на Брюксел, да окаля партиите, които искат тотална промяна в ЕС. Промяна, която да помогне на страните-членки да се развиват свободно като се съобразяват само със своя национален интерес, а не с унищожителните заповеди на Брюксел.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Сензационен обрат: След скандала, австрийският канцлер РАЗНИЩИ Брюксел!

  1. Стига с този национализъм и разделение е ЕС!!! Съединението, а не разединението прави силата!!! И това го пише на сградата на Народното ни събрание. Както е тръгнало това разединение ЕС ще раприлича на феодална държавичка, в която феодалите си вършат тъпото си и неефективно управление!!! Не случайно феодализмът е изчезнал!!! Проблемът е, че се опитват разни елементи да ни го насаждат повторно, а това вече няма как да е нещо добро!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *