Протестиращите отново блокираха „Орлов мост“!

България отблизо

За 30-ти пореден ден граждани се събраха на протест пред Президентството в София с искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Малко след 21 ч. протестиращите блокираха „Орлов мост“, предаде БГНЕС. Блокадата стана по-малко от 17 часа, след като полицията премахна оттам палатковия лагер на протестиращите, които искаха оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращи отново разпънаха палатки на няколко места в София. Блокирани са „Орлов мост”, бул. „Княз Александър Дондуков”, „Цар Освободител” и кръстовището пред СУ.

В 30-ия ден на антиправителствени демонстрации, протестиращи традиционно се събраха в „Триъгълника на властта“ в София. А малко след 21:00 часа се отправиха на шествие към „Орлов мост”. Когато стигнаха до ключовото за София кръстовище, го блокираха и започнаха отново да разпъват палатки и шатри.

Пред Министерския съвет също има издигнати палатки. Кръстовището пред СУ е блокирано с кофи за боклук и пейки.

На днешния протест в София 

под една от палатките пред бившия Партиен дом, протестиращите са направили импровизирана изборна секция с българска машина за гласуване.

В съседство двама диджеи забавляват протестиращите с „електронна музика за: оставка, електронно гласуване, машинно гласуване“. Там има своеобразен дансинг с танцуващи млади хора, въпреки дъжда.Те призовават управляващите да спазят закона. Има и машина да брои гласовете, информират от БТА.

След 19.00 часа протестиращите се преместиха пред Министерски съвет с викове „оставка“ и спряха движението в района по бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“.

Малко преди това протестиращите започнаха да пресичат пешеходната пътека пред БНБ.

На място дойде регулировчик, който започна да регулира движението в района. Полицаите задържаха един от протестиращите. Той е носил бухалка в себе си. Това доведе до напрежение между протестиращи и полицаи, информират от Нова телевизия.

Задържаният беше качен в бус на полицията. Демонстрантите направиха опит да направят верига и да го спрат, но без успех.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *