Протестите на 16 септемри щели да бъдат платена буря в чаша вода. Ето кой го предрича!

България отблизо

Смело мога да кажа, че за България времето до 16 септември 2018 година е затишие пред буря.

Всички очакват да  видят  дали бурята ще бъде истинска, или ще се проведе в чаша с вода, при това малка и бутикова чаша.

Аз лично смятам, че ще се случи второто! Това заяви в свое интервю пред вестник „Монитор“ вечният специалист и коментиращ всичко математик професор Михаил Константинов.

Но в същото време имам усещането за приближаваща буря.

Този псевдопротест се подготвя много отдавна и непрекъснато се пишат призиви във Фейсбук. Организаторите му твърдят, че е надпартиен, но не е съвсем така. Българският народ трудно се сплотява и трудно излиза на улицата, ако няма зад гърба си подкрепата и логистиката на някоя партийна централа, или организация, финансирана отвън.

Защо датата 16 септември е изведена още в самото начало, запита многозначително Константинов и не можа да си отговори. Но остави усещането, че точно 16 септември е времето, когато могат да се съберат повече хора на площада.

Навсякъде се носят призиви за грандиозен митинг срещу властта точно на тази дата. В това няма лошо хората трябва някъде да изпуснат парата, но само  ако протестът е мирен.

Но той няма да е мирен, изненада  с откровенията и изчисленията си Константинов.  Разни  видни протестъри, анти-коментатори и анти-юристи, които видимо са финансирани от анти-банкери, тръбят  за граждански сблъсък на площада. Заканват се, че ще падат глави и ще се лее кръв. И се обявяват  за силова промяна на Конституцията на България. За смяна на системата на управление. За еднолична уж народна власт, която е неясно как ще функционира, но това много се харесва на народа. Той е подведен, че сам ще може да участва в управлението, което на практика е невъзможно.

Призивите за смяна на държаното устройство са нещо лошо, което граничи с национално предателство, заяви математикът.

Ако внимателно се вгледаме в думите му, ще разберем, че той първо се опитва да разубеди колебаещите се и да им внуши, че правят нещо, което противоречи на закона. Съответно могат да бъдат арестувани за това. А българинът е страхлив и не е готов на саможертва.

Второто внушение е, че ще има кръв по площада, защото са се появили провокатори.  Разни псевдо и разни анти. То също цели да спре част от ентусиастите, на които им е мила кожата и не искат да се забъркват с подозрителни елементи.

Третото е, че някаква незнайна върхушка, финансирана от псевдо-банкер иска да вземе властта в страната и да наложи още по-голяма диктатура за сметка на наивния народ.

А четвъртото е, че група недоволни българи просто ще излязат на площада, ще повикат, ще размятат по някой лозунг и ще се приберат по къщите си с чувство за изпълнен дълг.

Ние пък имаме усещането, че Мишо Константинов този път бърка.

И питането кой псевдо – политик му плаща за това?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Протестите на 16 септемри щели да бъдат платена буря в чаша вода. Ето кой го предрича!

  1. СИГУРНА СЪМ,ЧЕ ПРОФ.КОНСТАНТИНОВ ЗНАЕ КАКВА БЕШЕ ЦЕНАТА – ДНЕВНАТА ТАРИФА ЗА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕДИ ОКОЛО 3 ГОДИНИ И …….ИМАШЕ ЕФЕКТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩО СЕГА СМЯТА,ЧЕ АКО ПАК … СЕ ПРИЛОЖАТ ПЛАТЕНИ ДЕМОНСТРАЦИЙ НЯМА ДА ИМАТ ЕФЕКТ ?!?!? МОЖЕ БИ , ИМА ИНФОРМАЦИЯ ОТВЪТРЕ ?!?

  2. Не виждате ли как открито се подиграват с народа професори, социолози, политолози и всякакви псевдовеличия. И твърдят, че от нас нищо не става. Най-лошото е, че може би са и прави…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *