Става СТРАШНО: Русия ПРЕДУПРЕДИ янките: МАХАЙТЕ се от Сирия! Започваме мощни РАКЕТНИ удари!

Свят

Официалният представител на министерството на външните работи на Русия, Мария Захарова, още преди десетина дни, предупреди САЩ, цитирана от РИА Новости, че американските войски трябва незабавно да се изтеглят от Сирия.

„На какво основание американските войски са в Сирия? Кой им е дал разрешение да влязат с военна сила в една суверенна държава“? – попита тогава Мария Захарова, като по този начин даде ясно да се разбере, че американците са окупатори, които нямат работа в страната.

Същото заяви, дори в още по-категорична форма, и официален Дамаск. Сирийското външно министерство предупреди американските военни подразделения, че ако не напуснат страната, правителствената армия ще ги изгони със сила.

И сега янките плачат, цитирани от CNN, че Москва щяла да нанася ракетни удари по някои райони в Сирия, където се намират американски военни подразделения.

Само че руското министерство на отбраната, цитирано от държавната информационна агенция ТАСС,  от няколко седмици предупреждава САЩ, че в района на незаконната американска военна база Ет-Танф, в сирийската провинция Хомс, се намират терористични формирования, които трябва да се предадат. Или да бъдат унищожени.

Но понеже засега, терористите се намират под защитата на американските военни, те не се предават. И продължават да пречат за възобновяване на мирния процес в страната.

Което на практика означава, че трябва да бъдат унищожени. Неслучайно руското МВнР, още преди повече от година, непрекъснато повтаряше на всеослушание, че всички въоръжени формирования, които не са получили официално разрешение от Дамаск за достъп до територията на Сирия, ще бъдат смятани за терористи. И ще бъдат унищожавани с мощни ракетни удари и последващо настъпление на сирийските правителствени войски.

Трябва да отбележим още, че тук няма място за недоразумения. Русия предупреди преди повече от две седмици САЩ, че ще нанася ракетни удари и ще унищожава всеки, който се намира незаконно на територията на Сирия. Така че, американците имат достатъчно време да изтеглят своите войници от незаконната си база, в района на която има терористични бандитски формирования.

Защото на всички е ясно, че докато терористите са под американска закрила в Сирия, войната няма да приключи. И точно това е целта на янките. Войната, да продължава, докато Русия, Сирия и Иран се изтощят напълно.

Само че и Пентагонът, и Белият дом няма да имат възможността да дочакат подобно нещо. Първо, защото ресурсите на Русия са неизчерпаеми и Руската федерация е огромна по размери страна. И второ, защото „непредсказуемият“ Владимир Путин, всеки момент може да нареди, да се прогонят от Сирия, и терористите, и техните покровители от САЩ.

И така би било най-логично. И справедливо. За да може най-после, след 7 дълги и мъчителни за обикновените сирийци години, войната да завърши. И арабската република да се върне към възстановяване на мирния живот и законността в страната.

Мир в Сирия и мирно възстановяване на страната. Това искат и Русия, и нейните съюзници, и държавите по целия свят.

И ако американците пречат на това всеобщо желание, нека се сърдят само на себе си.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Става СТРАШНО: Русия ПРЕДУПРЕДИ янките: МАХАЙТЕ се от Сирия! Започваме мощни РАКЕТНИ удари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *