Професор Кантарджиев призна за много заразени от коронавируса у нас, които Щабът е изпуснал. Пикът идва и сега Господ да ни пази, призова той

България отблизо
Системата сега е десетки или стотици пъти по – подготвена, отколкото в началото. Каквото можахме, направихме. Сега вече Господ да ни помага. Това коментира пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

„Сега не е моментът да мислим какво е можело да се направи, защото сме в пандемия“.

Той заяви, че не е редно да мисли една болница – при нас не може да дойде и да се изпада в паника, когато се появи първият COVID- инфектиран.

 

Относно плащането на тестовете, проф. Тодор Кантарджиев заяви, че с ръка на сърцето си може да каже, че в Националния център няма нито един платен тест. „За другите места … ами, не е хубаво да се плащат“, каза той.

 

„Защо всички се моткаха, карнавали и така нататък? Знаете ли колко десетки българи дойдоха от чужбина  и бяха поставени под карантина“, заяви Кантарджиев.

На въпрос вярна ли е тезата, че в България има много повече заразени от тези, които са открити, той отговори, че е вярно това. Но не обясни кой и защо ги е изпуснал и те не фигурират в статистиката.

Проф. Кантарджиев заяви, че ако има ваксина за COVID-19, най – вероятно ще трябва да се поставя всяка една година.

 

„В момента се изкачваме и ще достигнем пика в следващите няколко дни. Нашата страна до този момент стои много добре и причините са няколко“, каза проф. Кантарджиев. Според него причините за малкото случаи на коронавирус у нас са „политическото решение“ за взимане на мерките, както и ежедневните срещи на Националния шаб в МС.

Но не каза политическо ли е решението да се крият случаите, или да се надува бройката им.

Tagged

1 thought on “Професор Кантарджиев призна за много заразени от коронавируса у нас, които Щабът е изпуснал. Пикът идва и сега Господ да ни пази, призова той

  1. Както се събирате по брифинги и студиа, риска е огромен. Неищо не се знае. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *