Подготвят ни за продължаване на карантината и след 13 май! Ето какво ще се случи!

България отблизо
Ако се стигне един пик на заболяването, то доста бавно ще спадне и ще се проточи след 13 май. Маските намаляват риска най-вече за околните и те имат своето място за преодоляването на епидемията. Това каза в ефира доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести” към ВМА по Нова тв.

Но не само те трябва да се носят, ръцете и повърхностите трябва да са чисти. Клиничните оплаквания са доста разпръснати – от горните дихателни пътища, долните, стомашно-чревният тракт, каза още той.

 

Възрастта е първият фактор, ако има заболявания – онкологични, диабет – веднага в болница. При младите също трябва много да се внимава кога да се потърси лекарска помощ.Вирусът остава тежки последствия и най-вероятно човек ще си ги носи цял живот. Това видях с очите си. „, каза още той.

 

По думите му той си спомня всеки пациент. „Аз се грижа не само за хората в болницата, но и тези които са вкъщи“, подчерта лекарят и добави, че му става наистина много мило, от някои жестове на пациентите.

 

Той допълни още: „Хидроксихлорикин се включи в лечението на COVID-19. То обаче почти няма ефект, когато болният настъпи в напреднал стадии на болестта. Трябва много да се внимава с прилагането му. Приближаваме се към пика и никой не знае кога ще е точно той. Не мога да съм сигурен, но към края на април – началото на май. Има много въпроси на които науката не може да отговори, като тези дали преболедувалите ще се разболеят отново. Възможно е да има втора вълна“.

 

„Не съм видял респираторни заболявания, които да циркулират през лятото. Надявам се така да стане и с този вирус, но да не се появява през зимата, както се случва обикновено“, каза още доц.д-р Попов.

С тези думи той уби и последната надежда на българите, че извънредното положение ще бъде отменено след 13 май.

Явно трябва да се готвим за дълга карантина, дори целия ЕС да я отмени.

А нашият вирус сигурно е по-специален от другите.

Или властта просто иска да ни държи в изолация, за да може да прави каквото си иска!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *