Професор обясни има ли бъдеще русофобският проект на Цветанов!

България отблизо

Социолозите изчисляват около 40-60 000 гласа в най-добрия случай, за проект на Цветанов, което е прекалено малко, за да има проектът някакво влияние в българската политика.

Цифрите идват от разочаровани и сменени от Борисов хора на ГЕРБ през изминалите вече 10 години, които са били на служба в местните администрации и фирми неполучили европейско финансиране, които са били на служба в местните администрации и фирми неполучили европейско финансиране, обществени поръчки или преференции от централното софийско управление на ГЕРБ, обяснява Мария Пиргова.

Ако те могат да са около 20 000 души през годините, то с роднините ще стигнат до 60 000. Тях Цветанов има намерение да откъсне от ГЕРБ. И то ако събере всички и не ги остави да протестират срещу Борисов с някой друг проект като тези на Слави Трифонов и Мая Манолова. Такива са показателите на социолозите, ако има партия с лидер, добавя тя.

Нелидерска партия обеща да прави Цветанов на есен. Какво е това ? Партия без лидер, с лидер в сянка, е седянка или нещо невиждано и нечувано. Още преди да се е родил проектът на Цветанов започна да произвежда загадки. Ние очакваме самият Цветанов да е лидер, той иска да покаже на Борисов още веднъж как се прави партия. И изведнъж тази партия нямало да е лидерска, чуди се професорът.

Идеологията на бъдещата партия е ясна – винаги със САЩ, винаги против Русия и за евро-атлантическо бъдеще на България. Това – добре, но не стига. Защото на терена почти всички са такива, пък и българинът спря да се интересува от „високите ценности“ на евро-атлантизма.

Наесен актуална ще бъде кризата, а не ценностите. Да не говорим, че русофобията никога не се е възприемала положително в българското общество. Затова накъде е тръгнал антилидерът Цветанов, не става ясно, смята тя, цитирана от epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *