Проф. Антоанета Христова: Няма никакви народни въстания, има само помпозни лозунги без покритие! Опозицията няма да спечели изборите!

България отблизо

До този момент „Великите народни въстания“ не стават събития. Те не носят значението на въстания. С тези думи политически психолог Антоанета Христова коментира продължаващия протест с искания за оставка на корумпираното правителство и на главния прокурор.

Звучи помпозно, предизвиква се внимание, но виждаме по-скоро пърформанси. Да си зададем въпроса за нивата на манипулация от страна на организаторите“, добави тя пред БНР.  Има пакетирана агресия от страна на организаторите на протеста, а повечето хора са объркани от всичко, което тече като процеси, смята проф. Христова: „Очевидно организаторите държат да стъпят на такива реакции, а не на ясни послания, перспективи и визии за бъдещето. Протестът на дава отговори, хора са стресират от новините за него.“ От ГЕРБ правят някои малки грешки – с по-крайни изказвания например, но като не реагират на провокациите, мътилката се утаява и водата се избистря. „Въобще няма повишени нива на агресията, но повечето хора са объркани, защото не знаят кого да слушат“, подчерта Христова.

Резултатите от изборите може би най-много ще изненада опозицията. Тя живее в свой балон, смята политологът. „У БСП има последователност от вярвания преди всички избори, че ще спечелят. Въжделенията им са дългогодишни. А движението им или го няма, или е назад.“ Сред другите събития от последните дни проф. Христова отличи „излагането на българи“ , свързано с приетата резолюция спрямо страната ни. Позицията на тези наши сънародници ще има продължителен негативен ефект и „ще опръска и следващи управления в държавата“.

По думите на Христова изслушването на главния прокурор даде отговор на доста от обвиненията към него, а искането на оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е „чисто пиарска акция“ на опозицията.

„Политиката не е състояние, а развитие. Протестите са стимул за това развитие. Положителното, което се случва у нас, е разбирането на политичическата класа, че тя не е безконтролна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *