Проф. Велислав Минеков: Много скоро ще управлява правителство на президента!

България отблизо

След изборите няма да може да се състави правителство и това ще доведе до служебно правителство, което ще бъде сформирано от президента.

 

Това каза проф. Велислав Минеков, който беше един от тъй нареченото Отровно трио.

Но пък Бойко Борисов „ще се старае много, ако трябва и преврат ще направи и армията ще вдигне“, за да няма служебно правителство, защото това за него би бил последният удар, „и то от президента, който трябва да признаем е единствената сериозна опозиция в момента“.

„Ако Борисов разиграе по някакъв начин картите и дойде след тези избори пак на власт, това е добре. Защото това ще бъде изключително бързият му край, край завинаги. За кратък срок този човек ще бъде пометен и най-вероятно съден. Единственият му шанс е тази агония, в която той ще остане като опозиция, да продължи колкото може по-дълго“, смята професорът.

Той вижда един единствен шанс за съставяне на правителство след изборите. И това правителство, „колкото и да не му е приятно да го каже“, трябва да има подкрепа от поне 20 депутати от БСП. Но това зависи от Слави Трифонов, който обяви, че няма да се коалира с БСП. Както и от „госпожата отгоре“ (Корнелия Нинова). Но…шансът за такова правителство е изключително малък, почти нулев, разкрива Велислав Минеков.

Професорът си припомни, че при срещата със Слави Трифонов, човекът се е държал изключително достойно. Той не воюва с никого, не вади ножове, няма фейсбукаджийски тролове, които да атакуват останалите.

Има нещо обаче, което ме съмнява в тази дейност на всички тези нови формации, разкрива професорът. Те се затичват към парламента, без да помислят каква ще е управленческата коалиция. А нещата са много тъжни в този момент, защото те ще се появят, но трябва да хукнат веднага да вземат аванс от заплатата, тъй като няма да могат да я вземат цялата.

Защото, по всяка вероятност, много скоро ще ни управлява правителство на президента Радев – служебно правителство. Което не е лошо“, завършва проф. Минеков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *