Проф. Витанов обясни сценката с украинското зърно, каза какъв хляб ще ядат балъците и как ще светят в нощта

България отблизо

Професор Николай Витанов направи своя горещ коментар по актуалните теми по света и у нас.

 

Ето пълният текст на академика, който е публикуван във фейсбук:

Кратка информация за политиката и войната за 15 септември 2023 г.

Българската политиката

Текуща теория – формиращо се племе от продажници с наведени вектори с върхове, орящи земята, ви представя ежедневно Куклено шоу, за да не забелязвате как ви продава и реализира чужди интереси.

Текущата сценка е с украинското зърно. Както се и очакваше от теорията, националният интерес бе продаден. Кой друг в ЕС направи това? Земеделският министър ломоти, как щял да пусне украинското зърно, ама понеже то било некачествено, щял да засили контрола. Въпрос за първи клас – оти че пускаш зърното кадека знаеш, че е некачествено. Контрол? Тая дума по тая държава означава, че който си плАтИ, може да внесе каквато отрова си иска.

Явно нашето правителство знае, че земята в Украйна е напоена с обеднен уран. Нищо, те балъците ще ядат радиоактивен хляб и ще светят, къде ще идат. Тъкмо ще плащат по-малко за осветление нощно време. Като скръцне хегемонът със зъби и племената от продажници само зърно от Украйна ще внасят. Къде ще идат.

Куклено шоу

Формиращото се племе от продажници в действие, дами и господа. Кукленото шоу! Ръкопляскания! Я пак да напиша.

Поумнял ли е българския елит? Не. Формира се племе от продажници. Какво искате тогава да ви се случва? Нищо добро, разбира се и това е очаквано – системата върви по грешна траектория и се набива в области на социалното пространство, пълни с кризи. Като прибавите и времето към фазовото пространство, се получава нещо, което се нарича хронотоп. България е в хронотопа на кризите. От хронотоп се излиза с промяна на общественото съзнание. Такава няма.

Значи – България ще си продължава да е в хронотопа на кризите, насочвана от формиращото се племе от продажници.

Юрдечетата продължават крякат в несвяст заради Бжежински. Я да видим, какво ще ни каже Бжежински днес

Збигнев Бжежински (ден 13)

…….Казано с терминология от по-бруталната епоха на древните империи, трите големи императива на имперската геостратегия са: да се предотврати сблъсък с васалите, като се поддържа тяхната зависимост за сигурност, осигурявана от империята, да се запазят притоците на блага от васалите към империта и да се попречи на варварите да се обединят…

Кратко и ясно. Ясно ли ви е сега, защо се формират племена от продажници и как трябва да действат те? Човекът си го е казал.

Как племето от продажници бива бълбукано от империята. Най-напред – никакво собствено осигуряване на сигурност – сигурността трябва да зависи от империята. Туй бази, туй скъпи, ама негодни оръжия, туй пълни продажници на ръководни позиции – всичко е позволено.

Второ – племето от продажници трябва да осигури непрекъснат поток от блага от васала към империята. Няма проблем да продаде националните интереси хиляда пъти. В указанието не пише, че племето от продажници не трябва да продава националните интереси, нали така. Пише, че трябва да осигури непрекъснат поток от блага към империята.

И накарая, трябва да се пречи на варварите да се обединяват. Защото тъй падат империите. Значи – да очакваме племената от продажници да бъдат насъсквани едно срещу друго, за да добрува империята. Разделяй и владей – стар принцип, нали така.

Юредиците ще се пъснат да крякат срещу Витанов. Я на колене пред Бжежински, човки в калта и да не ви се чува гласа.

Войната

Всичко си върви според прогнозите.

Теорията тук я знаете. Украйна трябва да бъде разсипана, за да не може Русия веднага да стане империя щом вземе яко парче от Украйна.

За целта, насъскваме украинците срещу руснаците, държим Украйна на системи– помпим я със стари оръжия и дългове. И така, до последния украинец. После – изгорена земя – за Русия (натъпкана и с обеднен уран), каквото остане от Украйна – набълбукано с дългове за хиляда години напред.

Така, да видим как върви изпълнението. Изпълнението върви отлично.

Прогнози за украинските загуби от 5 септември до края на септември

Безвъзвратни загуби за украинската армия – 12 000

унищожени танкове – 50

унищожени оръдия – 75

унищожени бронирани машини – 120

РУСКИ ЗАГУБИ В ЖИВА СИЛА И ТЕХНИКА – ПРИБЛИЗИТЕЛНО 3 ПЪТИ ПО-МАЛКИ ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА СЕГАШНАТА ОТНОСИТЕЛНА ПАСИВНОСТ НА РУСКАТА АРМИЯ – тоест ако руснаците както и досега си седят на отбранителните позиции.

Нататък, по точките от проверката

Системата Таракан гърми ли? Гърми.

Пробити руски отбранителни линии и светкавично настъпление към Азовско море? Нема. Чудовищни украински загуби, ама то това си е по план.

Пропаганда? Аматьорска, колкото си искате.

Очаквания? – Трагедията да продължи. Мобилизацията ще скърца, украинските мъже ще се премилат по фронтовете. Целта е ясна – от Украйна да не остане човешки и инфраструктурен потенциал, та Русия като си вземе някаквао парче от нея да не може бърза да се превърне в империя. Това е играта.

Къде сме ние? Бауцаме по руския флот, който е на 40 километра от Бургас. Българското бабаит бауца, келявият руски флот си стои на 40 километра от Бургас. Българското бабаит пак бауца, келявият руски флот пак си стои на 40 километра от Бургас. И тъй, докато келявият руски флот реши да се махне, което българското пинчер ще обяви за велика победа. Трябва да ни се подари крайцер. Нали знаете английската поговорка:

Ако искаш да разориш една държава, подари и крайцер.

Ама каква е таз дума – подаряване! Балъците от племената от продажници – те да подаряват на Украйна, а иначе ще си купят на двойна и тройна цена крайцери. Какво беше по Бжежински – трябва да се бди васалът да зависи за сигурността си от империята, още повече трябва да се бди, потоците от блага, извличани от васала да не секват и накрая, трябва да се инсталира племе от прдажници, за да се разединяват варварското население на васала.

Точ в точ, всичко се прави, както е казано. Бжежински е голяма работа. А, юрдекиерос, нали така?

Четете Бжежински, юрдечета. Украйна трябва да бъде съсипана и обезлюдена, за да не може Русия да получи икономическа инфраструктура и население, с което веднага да стане империя. Това е истинската сметка, това е истинската теория. И тя се потвърждава. Украинската инфраструктура си заминава полека, украинското население си заминава полека.

И това ще продължи.

Юруш

Големият юруш попадна безславно. Иде сезонът на дъждовете и листата от дърветата почват да падат. Писал съм ви – до края на годината липсата на украинско пушечно месо ще почне да се усеща силно. Прогноза – изпълнена доста преди края на годината. Доказателство – мобилизираме жени и психично болни. Но то си е съгласно плановете – трябва да има следващ Голям юруш, че да се понамали украинското население. Няма да го даваме бадева на руснаците, я, че да си правят империя. Крием го на два метра под земята. Земята – поим с обеднен уран. Нищо, те балъците ще ядат радиоактивен хляб и ще светят, къде ще идат. Тъкмо ще плащат по-малко за осветление нощно време. Като скръцнем със зъби и племената от продажници само зърно от Украйна ще внасят. Къде ще идат.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 418 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 520 дни. 17 месеца са 516 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Що се отнася до развитието на текущата вълна – засега опасност няма, но все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност – по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

Прогнозата за септември я знаете – до края на месеца не се очаква да се случи нищо обезпокоително. Докъм 500 регистрирани случая на ден РЗИ-тата може да контролират добре ситуацията. Просто внимавайте повечко и си вършете работата.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *